Featured, Social

Incredibil! Pentru că și-a protejat elevii, o învătatoare a fost luată la rost

O învățătoare de la o școală din Bragadiru trebuie să dea explicații după ce și-a scos elevii din clasa în care se făcuse dezinfecție. Operațiunea a fost realizată de personalul școlii, cu cloramină, conform Realitatea Plus. Inițial, elevii au ieșit din clase fără gecile de iarnă pe ei, acuzând stări de rău. Apoi au încercat să revină în clase pentru a-și lua hainele, iar unii dintre copii au început să verse, conform sursei citate. Un elev a ajuns la spital, ceilalți au fost luați de părinți acasă

Învățătoarea a alertat și părinții, după ce au usturat-o ochii în timpul orelor de curs, ea urmând să dea explicații inspectorilor școlari pentru gestul său de a proteja elevii.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Ilfov au precizat, pentru Mediafax, că învățătoarei au început să îi lăcrimeze ochii în timp ce se îndrepta spre fereastra clasei. În acel moment, fără a se consulta cu directorul școlii, ea le-a spus tuturor elevilor că trebuie să părăsească sala de clasă și au ieșit cu toții în curtea unității de învățământ.

Mai mult decât atât, cadrul didactic i-a sunat pe părinții copiilor și le-a spus că trebuie să vină să îi ia de la școală, pentru că e posibil să fie afectați de substanțele cu care se dezinfectează școala. Ulterior, precizează sursa citată, deși nicio altă persoană nu s-a simțit rău, la fața locului a fost chemată o echipă a Direcției de Sănătate Publică, care a constatat că totul este în regulă.

Oficialii ISJ Ilfov spun că, începând din 20 ianuarie, în școală se administrează, în fiecare seară, cloramină, cu o centrație de 2%, dar acest lucru nu este un pericol pentru elevi și cadrele didactice. În cursul zilei de joi o echipă de la Inspectoratul Școlar va merge pentru a discuta cu învățătoare, aceasta urmând să dea explicații pentru modul în care a alertat pe toată lumea, deși nu a existat nicio problemă