Naomi Osaka a cedat fotoliul de lider WTA şi a surprins, menţionând că se bucură că s-a produs acest lucru. Japoneza susţine că presiunea ocupării fotoliului de lider a fost prea mare.

Ashleigh Barty este într-o formă de zile mari, după ce s-a impus la Roland Garros câştigând şi pe iarbă, la Birmingham. Câştigarea acestui din urmă trofeu a făcut-o să devină numărul unu mondial, detronând-o pe învingătoarea de la US Open şi Australian Open, Naomi Osaka.

După o perioadă fantastică, sportiva niponă a pierdut mult din turaţie în acest an, iar acest fapt s-a datorat presiunii resimţite din postura de număr unu mondial. Din acest punct de vedere, Osaka e fericită că a fost depăşită de australiancă.

„Din punct de vedere mental, a fost mult mai mult stres şi mai multă presiune decât mi-aş fi putut închipui. Nu cred că există ceva care să mă fi putut pregăti pentru această situaţie, mai ales fiindcă am tendinţa să reflectez prea mult. Aşa că da, cred că este mai bine pentru mine acum să fiu, era să spun mai prost clasată, să fiu numărul 2 aici”, a explicat jucătoarea de 21 de ani într-o conferinţă de presă.

Citeste si...
Designerii, despre stilul vestimentar al Kolindei Kitarovici

Traseul virtual al lui Naomi Osaka la Wimbledon
Turul 1: Yulia Putintseva
Turul 2: Iga Swiatek
Turul 3: Sofia Kenin
Optimi: Caroline Wozniacki
Sferturi: Simona Halep
Semifinale: Karolina Pliskova
Finală: Ashleigh Barty
Turul 3 e cea mai bună performanţă a lui Osaka la Wimbledon (2017 şi 2018).

Serena Williams nu ştia că Osaka nu mai e numărul 1 WTA
Fostul lider WTA, Serena Williams, s-a arătat surprinsă că australianca Ashleigh Barty (23 de ani) este pe primul loc în acest moment în clasamentul mondial.

„Serios? Wow, habar nu aveam. Cred că e una dintre puţinele jucătoare din circuit de care chiar nu poate cineva să spună ceva rău. E atât de simpatică şi are un caracter atât de frumos încât nu ai ce spune rău despre ea. Mă bucur pentru ea”, a declarat Serena la conferinţa de presă premergătoare celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.