Gazelor naturale
Actualitate, Featured

Incident în sistemul național de transport al gazelor naturale: sistări neplanificate în Bacău, Buhuși și alte cinci localități

Consumatorii din municipiul Bacău, oraşul Buhuşi şi comunele Mărgineni, Măgura, Hemeiuş, Traian şi Letea Veche se confruntau, joi, cu sistări neplanificate a gazelor naturale, ca urmare a unui „incident” produs în sistemul naţional de transport a gazelor naturale, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Alimentarea a gazelor naturale a fost întreruptă pentru toţi utilizatorii din oraşul Buhuşi, până la remedierea acestei situaţii, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, citat de Agerpres.

Echipe ale Transgaz S.A. şi Delgaz Grid S.A. lucrează pentru remedierea situaţiei, dar este preconizată o perioadă mai lungă de timp pentru rezolvare.

Autorităţile le recomandă consumatorilor să închidă toate aparatele ce folosesc gaze naturale şi, după reluarea distribuţiei – care se va realiza treptat – să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute. În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt sfătuiţi să deschidă imediat geamurile pentru a aerisi şi să evite utilizarea iluminatului, aparatelor electrocasnice şi/sau a surselor cu flacără.