Actualitate, Featured

In prima săptamână de la lansare, clipul video, de campanie, al PE a facut record de vizualizări

Videoclipul „Alege-ţi viitorul!”, parte a campaniei Parlamentului European bazate pe sentimentul solidarităţii, a avut un impact deosebit, înregistrând mai mult de 75 de milioane de vizualizări în prima săptămână după lansare, informează joi un comunicat al PE, conform agerpres.ro.

De la lansarea sa pe 25 aprilie, videoclipul de trei minute, a fost vizualizat de peste 75 de milioane de ori, date-record pentru o campanie instituţională (datele sunt actualizate până joi, 2 mai, la ora 09:00). Videoclipul este subtitrat în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE, în alte limbi europene, în diferite variante naţionale ale aceloraşi limbi (33 în total), precum şi în alte cinci limbi importante la nivel internaţional (arabă, chineză, rusă, hindi şi turcă).

De asemenea, videoclipul a fost produs în 31 de limbaje mimico-gestuale şi în limbajul mimico-gestual internaţional, cu sprijinul Uniunii Europene a Persoanelor cu Deficienţe Auditive (EUD).

Pus în scenă de către titratul regizor Frederic Planchon şi produs pentru Parlamentul European de către European Broadcast Partners şi subcontractantul acestora, & Co./NoA, videoclipul se apleacă asupra momentelor intense, frumoase şi fragile legate de venirea pe lume a copiilor în Europa şi este menit să ne facă să reflectăm asupra importanţei votului. Toate scenele de naşteri din videoclip sunt imagini documentare reale.

Fiind una dintre componentele de bază ale campaniei pentru alegerile europene, videoclipul doreşte să îi facă pe europeni conştienţi de valorile comune, de emoţii si responsabilităţi, după cum spune fetiţa ce narează povestea: „Fiecare poate influenţa această lume, dar împreună putem face o schimbare reală. Alege Europa în care vrei să cresc.”

Campania PE mai include platforma dedataastavotez.eu, care facilitează implicarea cetăţenilor în alegerile europene. Până acum, mai mult de 270.000 de persoane s-au înregistrat pe aceasta platformă la nivel european.

blank
blank