Ștefan Bănică
Life

Imaginea emoționantă pe care Ștefan Bănică Junior a publicat-o cu tatăl său

Ștefan Bănică Junilor a publicat o imagine extrem de emoționantă cu tatăl său, care astăzi ar fi împlinit 88 de ani. Ștefan Bănică și Ștefan Bănică Jr. zâmbesc și se bucură unul de prezența celuilalt în imaginea distribuită de celebrul artist.

Fiul celebrului actor a distribuit imaginea alături de un mesaj emoționant. Ștefan Bănică ar fi împlinit astăzi 88 de ani. Actorul s-a născut la data de 11 noiembrie 1933 în Călărași și a încetat din viață în ziua de 26 mai 1995, în București.
  Ștefan Bănică
Ștefan Bănică Junior, imagine emoționantă alături de tatăl său

Juratul de la X-Factor a distribuit imaginea pe Facebook, alături de un mesaj emoționant, încărcat de regrete. „Astăzi ar fi împlinit 88 de ani”.

În data de 26 mai 2021 s-au împlinit 26 de ani de la moartea celebrului actor, moment care a îndoliat o țară întreagă. Tatăl juratului de la X-Factor a fost cunoscut pentru rolurile de excepție pe care le-a jucat într-unele dintre cele mai bune filme și spectacole românești:

. Brigada Diverse intră în acțiune (1970),
. Nea Mărin Miliardar (1979),
. De ce trag clopotele, Mitică? (1981),
. Septembrie (1978), Păcală (1974),
. O scrisoare pierdută (1977),
. Cianura și picătura de ploaie (1978),
. Vin cicliștii (1968),
. Dincolo de barieră (1965),
. Tunelul (1966),
. Cel mai iubit dintre pământeni (1993),
. Zile de vară (1968), Împușcături pe portativ (1968),
. Ca la Tanase (1974),
. Singur printre prieteni (1979), Fair Play (1977),
. Proprietarii (1973),
. Cântecele Mării (1970),
. Harababura (1990) și Golgota (1966).

Ce spunea Ștefan Bănică Jr. despre relația cu tatăl său
Cântărețul a vorbit în multe rânduri despre tatăl lui și întotdeauna a recunoscut că lecțiile de viață ale acestuia și-au pus amprenta pe modul său de a gândi și au contribuit la formarea persoanei care este în prezent.

„Lecțiile de viață primite de la tata și-au pus amprenta pe modul meu de a gândi. De exemplu, puști fiind, i-am spus ‘Tată, am fost la un film și nu mi-a plăcut actorul din rolul principal. Mi s-a părut că e slab”, a povestit cântărețul, potrivit Viva.ro.

Cântărețul a mărturisit că celebrul actor nu obișnuia să îi spună lui cât de mândru e de el. Este convins că se lăuda în fața altora cu fiul său, dar niciodată nu îi spune lui aceste lucruri, tocmai pentru a nu i se urca la cap.

„Era premiera de la Teatrul Bulandra a celebrei piese ‘O scrisoare pierdută’, pusă în scenă de Liviu Ciulei din 1972, iar eu am fost acolo, aveam 5 ani. Habar nu aveam despre ce e vorba, dar eram prezent acolo şi nu înţelegeam de ce tata, care îl juca pe Ghiţă Pristanda, avea o sabie şi nu o scoate din teacă, aia era problema mea. La final, stăteam în primul rând şi tata m-a luat pe scenă la aplauze lângă toată distribuţia, nici nu ştiam eu atunci lângă cine stau. Tata nu avea chestia asta, să îmi spună mie că e mândru de mine. Le spunea altora, dar mie nu, probabil ca să nu mi-o iau în cap”, a mărturisit Ștefan Bănică Jr., potrivit sursei citate anterior.