Life

Iata cum poti gati cele mai bune produse de panificatie in brutaria ta!

Atunci cand detii o brutarie, este de la sine inteles ca vrei sa gatesti cele mai bune produse de panificatie de pe piata. Desigur, acest lucru nu este posibil daca nu investesti atat timp, cat si bani in mai multe aspecte ale afacerii tale – inclusiv experienta si abilitati, dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza.

Pe de alta parte, nu uita ca o gama variata de produse nu este mereu de ajuns pentru ca brutaria ta sa fie una de top in zona sa de activitate. Gama variata trebuie sa fie neaparat insotita de produse gatite la cele mai inalte standarde. Iata cum poti garanta acest lucru!

Foloseste ingrediente in cantitati corespunzatoare

Este posibil ca o estimare din ochi, dupa cum s-ar spune, sa fi fost potrivita in bucataria ta. Totusi, acelasi lucru nu se aplica atunci cand gatesti sute de produse de panificatie in fiecare zi. In primul rand, trebuie sa practici o anumita economie cand vine vorba de ingrediente. Apoi, prea mult sau prea putin dintr-un anumit ingredient poate insemna sfarsitul unui set de briose sau al unui cuptor plin cu paini – asemenea riscuri nu trebuie asumate in cadrul unei brutarii.

Asadar, atunci cand descoperi reteta finala a unui produs, este recomandat sa o urmezi indeaproape!

Verifica temperatura cuptoarelor in mod regulat

Nici nu stii cum setezi temperatura gresita – ori un coleg de-al tau o poate modifica din greseala. Atunci cand ai produse de panificatie care au nevoie de mai mult timp de coacere in cuptor, este indicat sa verifici temperatura cuptorului in mod regulat.

Totodata, exista si produse care trebuie gatite la o temperatura variabila – anume care trebuie schimbata manual dupa un anumit timp. Daca iti faci un obicei din verificarea temperaturii in mod regulat, atunci nu vei uita sa schimbi temperatura acestui tip de produse atunci cand este necesar.

Foloseste ingrediente de calitate superioara

Intr-o zi aglomerata, chiar nu ai timp destul la dispozitie pentru a prepara o alta transa de produse de panificatie atunci cand ceva nu merge cum trebuie, dupa cum s-ar spune. Drept urmare, trebuie sa folosesti mereu ingrediente de calitate superioara – o brutarie nu se administreaza cu jumatati de masura!

In acelasi timp, ai nevoie de mai mult decat de drojdie si faina. O brutarie de top are nevoie si de amelioratori de panificatie, premixuri si blenduri de panificatie, dar si de produse pentru gust, precum maiaua (produsele din aceasta gama fiind destul de cautate in momentul de fata).

Acestea iti garanteaza faptul ca ai mereu la dispozitie ingrediente pentru o gama variata si gustoasa de produse de panificatie!

produse de panificatie

De unde poti face rost de cele mai bune ingrediente?

Pentru toate tipurile de produse/ingrediente mentionate, dar si pentru calitatea superioara garantata a acestora, poti apela oricand la LeSaffre. Acesta este un producator cu renume mondial in industria drojdiilor si proceselor de fermentatie si care iti poate pune la dispozitie cele mai bune ingrediente pentru brutaria ta!

LeSaffre are peste 81 de filiale in 51 de tari si peste 170 de ani de experienta in domeniu – o paine gatita cu drojdia LeSaffre este o paine buna!