Featured, Showbiz

Iată ce trucuri, incredibile, au turcoaicele pentru a-şi mentine frumusetea

Turcoaicele au fost mereu com­parate cu nişte prinţese ale Orientului: piele albă, pomeţi înalţi, dimensiuni voluptuoase, completate de o personalitate puternică şi senzua­lă. Asemenea unor cadâne din „1001 de nopţi”, ele nu s-au mulţumit nicio­dată doar cu darul naturii, sporindu-şi frumuseţea cu elixiruri şi ritualuri se­crete. Iată-le!

Apa de trandafiri

Unul dintre motivele pentru care turcoaicele au pielea mereu întinsă şi mătăsoasă este apa de trandafiri, pe care o pulverizează pe faţă în fiecare dimineaţă, pentru a avea tenul întins şi catifelat. Este un tonifiant natural şi oferă pielii o strălucire aparte. Iată o reţetă simplă, de preparare a apei de trandafiri: puneţi la macerat o mână de petale de trandafiri, într-o jumătate de pahar de apă. Lăsaţi-le la macerat de seara până dimineaţa, apoi filtraţi lichidul. Separat, tur­naţi o jumătate de pa­har de apă clocotită, peste o mână de pe­tale de flori, lăsaţi-le la infuzat 20 de mi­nute, apoi strecuraţi. Combinaţi infuzia cu maceratul şi veţi ob­ţine apă proaspătă de trandafiri, care rezistă la frigider, nu mai mult de 3 zile.

Cojile de fructe şi legume

Turcoaicele îşi masează pielea, cu cojile fructelor sau legumelor pe care le au la îndemână. Iată cum: desprin­deţi coaja de banană, măr, gutuie etc. şi frecaţi-o cu interiorul pe piele, cu mişcări circulare. Exfoliază şi alimen­tează pielea cu vitamine. Puteţi folosi şi coji de avocado, de castraveţi, pier­sici, dar şi de portocale, lămâi, grape­fruit.

Iaurtul

Iaurtul făcut în Turcia este vestit pentru gustul său delicios, aşa că nu e deloc de mirare că multe mâncăruri apetisante îl au în compoziţia lor. Fe­meile din Turcia îşi prepară în mod obiş­nuit o mască din iaurt, amestecat cu puţin suc de lămâie, şi o aplică pe faţă şi pe întregul corp, pentru a-şi hrăni şi a-şi întineri pielea.

blank