Life

Iată ce spun specialiștii despre excitația sexuală! Știai?

Expertul in psihiatrie dr. Robert Stoller, de pilda, sugereaza ca excitatia sexuala nu este automata, ci, mai degraba, „o piesa de teatru a carei naratiune pare sincera si spontana datorita autenticitatii senzatiilor trupului.

” El vede acea excitatie a momentului erotic „ca pe o masa compacta, intricata – un „micropunct” de coduri formate din impulsuri, dorinte, protectii, falsificari, adevaruri evitate, precum si amintiri ale evenimentelor trecute, erotice si nonerotice, mergand inapoi, pana la copilarie.”

Astfel, dupa cum spune un alt specialist, Michael Bader, „Daca analizezi excitatia sexuala, ia acel moment si desfasoara-l, intoarce-l pe toate partile, si vei afla ca in el se petrec, chiar in momentul acela, o multime de transferuri de date.”

Joann Allison Rodgers este de părere că în timp, ne cream conexiuni personalizate care sunt extrem de complexe si de nuantate. Acesta crede că încă din copilarie, „tachinarea sexuala, violenta domestica, sporturile dure, masturbarea, sarutul, imbratisarile parintilor si imitarea comportamentului sexual al adultilor… sunt o repetitie pentru trup si minte, lectii necesare creierului nostru pentru a ne pregati trupul pentru sex”.

„La o scara mai mare, noi proiectam persoana pe care speram sa o inatlnim asupra persoanei cu care suntem impreuna”, spune psihologul Robert J. Sternberg. „Parte din excitatia inceputului unei relatii este exact aceasta proiectie asupra acelei persoane reale care sta in fata noastra – a ceea ce speram noi ca persoana respectiva ar putea fi.”

blank