Life, Stiri

Iată 10 motive să bei bere cât te ţine

A început sezonul Berarului! Anul trecut cercetătorii germani constatau că maternităţile erau la un pas să explodeze la nouă luni după Berar, semn că berea este un factor important în creşterea natalităţii. Anul acesta oamenii de ştiinţă lovesc din nou.

11-act-1

Consumată cu moderaţie (n.r. 2-3 beri maximum într-o zi) berea este un veritabil tratament pentru diferite afecţiuni. Mai mult decât atât, licoarea bahică întăreşte sistemul imunitar şi acţionează ca o veritabilă armură în lupta cu bolile. Iată 10 motive în plus pentru ca iubitorii de bere să nu renunţe la ieşirile „terapeutice” de la terase nici pe viitor.
1. Berea face bine la creier – cercetătorii au descoperit că o bere pe zi scade riscul apariţiei bolii Alzheimer şi a demenţei. În plus, protejează creierul de efectele negative ale aluminiului din organism.
2. Berea curăţă rinichii – consumul regulat de bere reduce riscul apariţiei pietrelor la rinichi cu 40%. Şi asta pentru că are în compoziţie substanţe care stimulează rinichii “să lucreze” optim.
3. Berea întăreşte inima – credeţi sau nu, cercetătorii au descoperit că berea scade riscul apariţiei afecţiunilor cardiace cu 20-40%. În plus, berea curăţă vasele de sânge şi stimulează fibrinogenul.
4. Berea întăreşte oasele – bogată siliciu, berea este un veritabil “balsam” pentru oase. Le întăreşte şi măreşte densitatea minerală. Atenţie: excesul are exact efectul opus!
5. Berea ne apără de cancer – cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, berea este principalul inamic al cancerului de prostată. În plus, conţine xantohumol care combate toate tipurile de cancer.
6. Berea ne fereşte de diabet – compoziţia berii declanşează o reacţie în lanţ în organismul nostru care creşte sensibilitatea în producerea de insulină. Se recomandă un consum moderat!
7. Berea ne apără de atac cerebral – berea e prietena arterelor. Desfundă blocajele din sistemul circulator, ajută la irigarea creierului şi luptă împotriva episoadelor ischemice.
8. Berea conţine multivitamine – e greu de crezut, dar e adevărat. Berea este bogată în vitamina B, B6 şi B3. În plus, mai conţine colină, acid pantotenic, flavonoide şi vitamina C.
9. Berea curăţă pielea – vitaminele din bere nu numai că ne scapă de acnee, dar alungă şi ridurile. În plus, s-a descoperit că berea stimulează creşterea părului, atunci când e aplicată direct pe scalp
10. Berea e bogată în fibre – organismul nostru are nevoie de fibre. Berea conţine atât fibre, cât şi zaharuri fapt ce stimulează şi reglează sistemul digestiv. În plus, întăreşte sistemul imunitar.