Life, Stiri

Iarna nu-i ca vara… mai ales pe mare

Iarna nu-i ca vara… mai ales pe mare

blankCum bine ştie toată lumea, la Mamaia, distracţia este chiar mai tare ca la Saint Tropez. Dacă şi la capitolul porturi pentru iahturi treaba ar sta la fel, atunci nu am mai visa la Saint Tropez şi turiştii s-ar înghesui, dar pentru acest lucru este nevoie de mulţi bani, adică de investiţii.

Pentru a putea egala – oare – strălucirea portului din Monte Carlo, administratorii porturilor ar fi bine să conştientizeze că propretarii unor iahturi de dimensiunea celor de la Monte Carlo au nevoie şi de facilităţi pe măsură: apă curentă, electricitate, multe pontoane, macarale de mare tonaj disponibile 24 de ore din 24, cu care să îşi lase la apă bărcile.

La noi, ce să fie? În portul Tomis nu pot acosta bărci decât de maximum 20 metri lungime, iar la Mangalia încap cel mult 146 de ambarcaţiuni de 18 metri lungime.

Şi chiar dacă tarifele sunt şi de 10 ori mai mici faţă de Monte Carlo, tot nu îi îmbie pe proprietari să îşi lase averile pe Marea Neagră, mai ales la iernile pe care le avem. Atunci ramân cu ambarcaţiunile blocate în gheţuri.

www.expresspress.ro

blank