Showbiz, Stiri

Horaţiu Mălăele se face cârciumar cu banii din «Las Fierbinţi»

Actorul îşi face bar în Centrul Vechi şi are pregătiţi 200.000 de euro pentru afacere

2-3-malaele-las-fierbinti_af87c499ad
Horaţiu Mălăele şi Ileana Stana Ionescu

 Horaţiu Mălăele (61 de ani) e unul dintre cel mai bine plătiţi actori şi regizori din România. Doar pentru rolul din serialul “Las Fierbinţi”, difuzat de Pro Tv, primeşte 1.500 de euro pe episod. În teatru, actorul nu urcă pe scenă dacă nu este remunerat cu 500 de euro pe reprezentaţie. Acum, Mălăele vrea să investească o parte din banii câştigaţi de-a lungul anilor într-un local din Centrul Vechi al Capitalei. Artistul este dispus să bage în această afacere 200.000 de euro.

În lumea teatrului şi a cinematografiei circulă o vorbă: “Dacă sunt artist, asta nu înseamnă că mie nu mi-e foame”. Actori ca Al Pacino, Robert De Niro sau Leonardo DiCaprio sunt plătiţi cu zeci de milioane de euro pentru un film.

Trăiesc în lux şi, pentru asta, îşi răsplătesc admiratorii cu interpretări extraordinare. În România, mult timp, lucrurile au stat total opus. După Revoluţie, nimeni nu a mai dat doi bani pe actori.

Plătiţi prost, lăsaţi să repete în teatre mizerabile, nerespectaţi şi nepromovaţi, ei au devenit, încet, dar sigur, un fel de saltimbanci în care puteai să arunci cu un pumn de monede dacă te distrau corespunzător.

Au răbdat şi au aşteptat să treacă febra şuşelor ieftine şi a grupurilor vulgar-umoristice care umpleau sălile şi câştigau bani mulţi cu glume deocheate.

Apoi, treptat valorile au început să fie respectate şi la noi. Primul care a solicitat respectul şi remuneraţia cuvenite a fost actorul Marcel Iureş. După ce a avut norocul să ajungă la Hollywood, întors în România, a ştiut să ceară să-i fie recunoscută valoarea. Şi a reuşit. Pentru fiecare spectacol “Richard al II-lea” jucat la Teatrul Naţional, primea 500 de euro. Un alt exemplu grăitor este Horaţiu Mălăele. Zeci de filme, mii de spectacole, aplauze frenetice, hohote de râs, spectatori fericiţi. România şi-a dat seamă că merită.

A refuzat să facă scheciuri ieftine şi a aşteptat. Devenit o legendă în teatre, jucându- se piesele sale cu casele închise, a îndrăznit să ceară bani. Şi i s-au dat. Pentru regia unui spectacol la Teatrul Nottara sau la Bulandra, primea, cu ceva ani în urmă, 2.200 de euro.

Acum, sumele s-au triplat, ajungând la 6.600 de euro regia. Nu a fost uitat nici ca actor. De fiecare dată când apare pe scenă, este plătit cu aproximativ 600 de euro. Horaţiu Mălăele are un succes răsunător şi în televiziune. Acesta interpretează un rol în serialul “Las Fierbinţi”, difuzat de postul Pro Tv. Surse povestesc că salariul lui se ridică la 1.500 de euro pe episod! În plus, marele artist este modest şi atent cu cei din jur.

“Horaţiu Mălăele vine în fiecare zi cu mâncare de acasă în condiţiile în care avem o firmă de catering care furnizează hrană pentru echipa din «Las Fierbinţi». Opreşte pe marginea drumului şi cumpără fructe pentru toată lumea, inclusiv pentru copiii din sat”, povesteşte un apropiat al echipei de filamre, care a adăugat că Mălăele visează să-şi mărească sursele de câştig investind într-o cârciumă.

“Vrea să-şi deschidă un local în Centrul Vechi al Capitalei şi e dispus să investească 200.000 de euro în această afacere. O parte din bani a strâns-o din prestaţiile din «Las Fierbinţi», o altă parte din teatru, bani cinstiţi, munciţi de el”, ne-au mai mărturisit prietenii actorului.

Actorul mai are o afacere în Centrul Vechi. El este proprietarul unei galerii, “Horaţiu”, de pe strada Smârdan nr. 37. Aici, artiştii îşi pot expune, contra cost, lucrările, în special caricaturi. Cei interesaţi de achiziţionarea exponatelor o pot face direct din galerie.

Foarte mulţi actori români s-au orientat către seriale de televiziune deoarece sunt mult mai bine plătiţi decât în teatru. Iată cât câştigă, cu aproximaţie, o parte din distribuţia serialului “Las Fierbinţi”: Horaţiu Mălăele (Moş Peleus) – 1.500 de euro/episod; Maia Morgenstern (ţaţa Rapidoaica) – 1.500 de euro/episod; Adrian Văncică (Celentano) – 1.300 de euro/episod; Mihai Bobonete (Bobiţă) – 700 de euro/episod; Costi Diţă (Giani) – 700 de euro/ episod; Anca Dumitra (Geanina) – 300 de euro/episod; Sătenii nu mai vor să joace.

Chiar dacă “Las Fierbinţi” are foarte mare priză la public, echipa de producţie face faţă cu greu filmărilor deoarece nu reuşeşte să găsească figuraţie. Sătenii din localitatea Fierbinţi, judeţul Ialomiţa, nu mai vor să joace fiindcă sunt nemulţumiţi de bani. Aceştia primesc 30 de lei pentru ziua de filmare şi mâncare, mult prea puţin, se pare, pentru pretenţiile localnicilor.

 

blank