International, Stiri, Ultima Ora

Grupul Femen a protestat împotriva JO Soci 2014

La bustul gol, cele trei fete l-au făcut pe Putin criminal şi au numit “Olimpiada Gulagului”

femen

Trei membre ale grupului Femen au manifestat faţă de Jocurile Olimpice de la Soci în faţa ambasadei Rusiei de la Berlin. La bustul gol pe un ger de crăpau şi pietrele, fetele l-au numit pe Vladimir Putin criminal. Despre Olimpiada de la Soci 2014  ele au spus că este Olimpiada Gulagului. Poliţia a arestat o activistă după ce aceasta a aruncat cu un cocktail Molotov în clădirea Ambasadei.

Activistele topless de la Femen şi-au imprimat pe trup sloganuri anti-Putin la Soci 2014. Tinerele au scandat şi împotriva Olimpiadei Soci 2014 din cauza situaţiei drepturilor omului în Rusia. Manifestantele au strigat că medaliile de aur au fost câştigate deja de sportivii homosexuali.

Vladimir Putin a fost aspru criticat de comunitatea internaţională după ce a promulgat o lege care interzice manifestările gay în public.

În semn de protest faţă de felul în care Vladimir Putin tratează minorităţile sexuale, sportivii germani care participă la Olimpiadă Soci 2014 se vor îmbrăca la deschidere în costume de culoarea curcubeului, simbol folosit de comunităţile gay pentru diversitate şi toleranţă. Uniformele viu colorate sunt opera designerului Willy Bogner, care a declarat că demersul lui nu este unul politic.