Interviu

Gheorghe Turda : “Mi-ar plăcea să mă căsătoresc toamna”

“Mi-ar plăcea să mă căsătoresc toamna”

Gheorghe TurdaGheorghe Turda se poate declara un om fericit. Are o iubită minunată, pe care a cerut-o în căsătorie și alături de care este hotărât să își petreacă tot restul vieții. Despre asta, însă, ne-a povestit în exclusivitate maestrul.

 GHEORGHE-TURDA

Vă plac femeile?

Gheorghe Turda: Cum să nu îmi placă?

 

Trăiți o frumoasă poveste de dragoste adolescentină. De cât timp vă cunoaşteţi cu Lucia, cea care o să vă devină soție?

De 32 de ani. Eu eram căsătorit, ea s-a îndrăgostit de mine… A fost o dragoste platonică. Apoi s-a căsătorit ea, a apărut fetița ei, Alina, dar a divorţat până la urmă. Și eu am două fete: una este director la BCR şi cealaltă la fel, lucrează în bancă.

 

Iubita dumneavoastră cu ce se ocupă?

Lucia lucrează într-un minister din România.

 

Cum era viața dumneavoastră în tinerețe, mergeați în Centru Vechi de exemplu, era la modă?

 

Am fost 22 de ani prim solist al Rapsodiei Române, care e pe Lipscani. Alături era barul Contiental, am cântat vreo 5 ani acolo. Acum e mult mai interesant, e atractiv pentru tineret. Sorin Oprescu a făcut o treabă excepţională. Apoi, chiar în Centrul Vechi am întâlnit-o pe Alina, eu o ştiam doar din fotografie şi din spusele lui maică-sa. Ea m-a recunoscut, i-am dat un autograf şi la fel a făcut şi ea.

 

Am înțeles că vreți să vă recăsătoriți. Aţi fixat deja data nunții?

Nu e nimic concret, când o să fie voia lui Dumnezeu. Mi-ar plăcea toamna, că e vinul bun. Nu pot să spun nici anul, nici luna. Doar Alina a fixat nunta ei, se vor căsători la Sibiu, luna aceasta.

 

 

Cum se împaca Alina cu ideea că va avea oficial un tată, fie el și vitreg?

Este o artistă foarte bine pregătită, e o fată serioasă, deşteaptă, nu că o laud, dar chiar e. Alina nu face orice ca să apară în lumea mondenă, de exemplu, a refuzat categoric să pozeze goală. A lucrat mult cu Botezatu în străinătate, știe patru limbi străine, pe care le vorbeşte la perfecţie. Suntem în relații foarte bune.

 

Ce cadouri obișnuiți să le faceți Luciei şi Alinei?

Le-am luat nişte lucruri care sunt de trebuinţă… haine de sezon.

 

Știu că sunteți un mare colecționar de cuţite şi de săbii. V-ați mai îmbogățit colecția?

Am amplificat-o, da! E un obicei… pe toate le-am primit, nu le cumpăr eu. Primul cuţit l-am primit de la Preşedintele Mexicului, s-a întâmplat în 1975, când am fost cu Rapsodia Română și cu Ceauşescu în Mexic. Mi s-a dat în punga cu cadou un cuţit mexican şi, de atunci, am început să fac această colecţie. Mai am și o colecţie de viori. Am una foarte specială de la un văr din America, care este nepotul lui Stan Pătraş.

 Redactia EXPRESSPress

blank