O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române aduce astăzi din Germania a donat echipamente de terapie intensivă, destinate unităților medicale din România pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Aceste echipamente medicale au fost donate de Republica Federală Germania a donat României aparatură ATI pentru spitalele COVID.

Este vorba despre 10 aparate de ventilaţie pulmonară de tip Trilogy Evo O2, produse de Philips GmbH Respironics, şi 30 de aparate de ventilaţie pulmonară de tip Lumis și 150 produse de ResMed.

Aceste dispozitive medicale sunt destinate tratamentului pacienţilor care suferă de forme medii şi grave de COVID-19.

Cu același zbor vor fi repatriați și militari români care au fost răniți în Afganistan și care au fost tratați la Centrul Medical Regional Landstuhl.

Militarii răniți în Afganistan vor fi internați în Centrul de Asistență Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniți în Teatrele de Operații din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, unde vor fi evaluați de o comisie medicală.

În funcție de rezultatul investigațiilor clinice și paraclinice, pacienții vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistență și consiliere psihologică și programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate și individualizate la fiecare caz în parte.

Citeste si...
Florentin Pandele a fos exclus din PSD