Showbiz, Stiri

Garcea a luat o ţeapă de 1.200.000 de euro

A crezut că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior, când colo era să-şi piardă casa

Garcea

 Mugur Mihăescu (46 de ani), actorul care a luat în râs ani buni imaginea poliţistului român, a încasat o lovitură dură în lumea afacerilor, acolo unde îşi canalizase, în ultimul timp, toate resursele. Este vorba despre un business de suflet, magazinul Muzica, al cărui drept de închiriere îl cumpărase acum trei ani cu 1.700.000 €, şi pe care recent, presat de datoriile la bănci, l-a vândut cu numai 500.000 €!

Omul de afaceri Mugur Mihăescu era convins că l-a prins pe Dumnezeu de picior în 2010, când a făcut credit la bancă şi a cumpărat cu 1.700.000 de euro dreptul de închiriere al magazinului Muzica din centrul Capitalei, care, la vremea respectivă, aducea, din subînchirieri, un venit de aproape 60.000 de euro lunar.

Totul ar fi trebuit să meargă ca pe roate, doar că Mugur a început să înşire greşelile de administrare a afacerii, aşa cum înşira glumele pe micul ecran: i-a dat afară pe chiriaşii mai mărunţi (clienţii vechi ai locaţiei), a demarat o acţiune costisitoare de renovare, care s-a întins pe o perioadă de un an – timp în care n-a câştigat nici un leu – şi a rămas, într-un final, cu doar trei clienţi fideli.

E adevărat, aceştia plăteau şi cel mai mult. O firmă îi achita 40.000 de euro lunar, alta 12.000 de euro, iar alta 3.000 de euro. Adică exact sumele de care avea nevoie să-şi achite ratele la bănci şi impozitul la stat, plus să-şi amortizeze cheltuiala cu reamenajarea spaţiului.

Garcea 1

Garcea a strâns din dinţi şi a mers mai departe, doar că, după nici un an şi jumătate de la demararea acestei afaceri, ultimii trei chiriaşi s-au retras la rândul lor, nemulţumiţi fiind de preţurile piperate cerute de actor.

De aici până la colaps nu a mai fost decât un pas. Disperat, Mugur Mihăescu a încercat timp de şase luni să vândă dreptul de închiriere al magazinului Muzica cu un preţ cât mai mare. N-a reuşit.

Oferta de 500.000 de euro pe care i-o făcuse de mai mult timp un om de afaceri a fost singura care a rămas în picioare şi pe care, într-un final, Garcea, resemnat, a acceptat-o. El a pierdut astfel 1.200.000 de euro!

“Să zică mersi că nu şi-a pierdut şi casa, pentru că o pusese gaj când luase bani de la bancă. Asta e, pe Mugur l-au ajuns blestemele chiriaşilor pe care i-a dat afară în urmă cu trei ani”, ne-a dezvăluit un om de afaceri din lumea muzicii.

Afacerea de bază a lui Mugur Mihăescu este un club care, spre deosebire de magazinul Muzica, este profitabil şi constituie un punct de atracţie în Centrul Vechi al Capitalei. Liderul trupei Vacanţa Mare este foarte implicat în acest business şi nu de puţine ori clienţii au ocazia să-l vadă servind la bar.

Conform apropiaţilor actorului, o parte din banii pe care-i câştiga la club se ducea pe afacerea Muzica, pe care Garcea a încercat din răsputeri să o salveze şi să o aducă pe profit.

“A susţinut multă vreme magazinul din banii de la club, în sensul că-şi plătea creditele la bănci, pentru că nu-i ajungeau banii pe care îi scotea din subînchirieri. Atunci când a realizat că nu mai are ce salva, s-a gândit să nu pericliteze şi veniturile din club. A renunţat la magazinul Muzica şi cu asta basta!”, ne-a dezvăluit un apropiat de-al îndrăgitului artist.

Succesul pe care Mugur l-a avut ani la rând cu grupul Vacanţa Mare l-a determinat să reunească echipa care a realizat acest show. Fanii îi vor revedea pe Leana, Costel, dar şi pe sătenii din Sadova în curând, la începutul lunii decembrie, când Mugur Mihăescu intenţionează să relanseze trupa în cadrul unui show incendiar.

 

blank