Administratie Locala, Featured

Gabriela Firea: Vom stârpi MAFIA taximetrelor. Sunt în continuare taximetrişti care REFUZĂ curse sau NEGOCIAZĂ preţul

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează „să stârpească mafia taximetrelor” de la Gara de Nord, Otopeni şi Centrul Vechi. Edilul spune că în continuare sunt taximetrişti care îşi aleg clienţii după îmbrăcăminte.

„Un subiect dureros pentru bucureşteni şi pentru vizitatori, iar domnul ministru Şova mi-a dat deja nu doar acordul de principiu, dar şi răspunsul pozitiv că doreşte să fie alături de mine în iniţiativa de a stârpi mafia taximetrelor de la aeroport, de la Gara de Nord şi din Centrul Vechi. Nu se mai poate aşa, avem multe sesizări şi plângeri, atât de la bucureşteni, cât şi de la turişti. Sunt în continuare taximetrişti şi nu toţi, nu vreau să blamez toţi taximetriştii, dar e de ajuns ca la o sută de taximetrişti să fie 20 care nu respectă regulamentul pe care noi l-am aprobat, aşa cum ştiţi, şi să strice toată imaginea Capitalei României. Sunt în continuare taximetrişti care refuză curse, negociază, care spun că sunt prea scurte cursele şi aşteaptă una mai lungă, care se uită la om dacă e mai bine îmbrăcat să ceară mai mult, dacă consideră că nu e atât de bine îmbrăcat, de asemenea îl respinge. Cu alte cuvinte, o încălcare flagrantă a regulamentului şi evaluări subiective, ca să nu mai spun de evaziunea fiscală”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, în perioada următoare vor urma măsuri drastice pentru taximetriştii care nu respectă regulile.

„Am decis, având în vedere că aeroportul este în subordinea Ministerului Transportului, iar domnul ministru este alături de mine, Centrul Vechi este la Primăria Capitalei şi la Sectorul 3, vom impune, de asemenea, măsuri drastice, iar la Gara de Nord, unde pe o porţiune suntem noi, pe cealaltă zonă Ministerul Transporturilor. Concret, ca în orice ţară civilizată, orice potenţial călător îşi ia un bon şi se înscrie la un automat şi ia primul taxi. Taxiurile vor fi înşiruite în faţa instituţiei, că este Gara de Nord, că este Centrul Vechi sau aeroport. Nu vor putea intra în aceste zone decât taximetre nepoluante, taximetre bine întreţiunte şi îngrijite, taximetrişti civilizaţi, care sunt şi îmbrăcaţi civilizat, dar au şi un limbaj adecvat, cu maşinile în care să nu fie tot felul de mirosuri şi muzică neadecvată şi aşa mai departe”, mai spune Gabriela Firea.

Pe de altă parte, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a realizat, marţi noapte, o razie în rândul taximetriştilor din Centrul Vechi.

„Poliţişti locali din cadrul Serviciului Control Transporturi şi Utilităţi Publice şi Serviciul Circulaţie Rutieră, au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public în regim taxi în zonele: Splaiul Independenţei / Str. Şelari, Str. Doamnei, Calea Victoriei / Str. Stavropoleos, Str. Academiei şi B-dul I. C. Brătianu. În cadrul acţiunii, au fost verificate documentele de transport aferente unui număr de 42 taxi-uri şi aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.900 lei, conform Legii 38/2003 şi H.C.G.M.B 178/2008. De asemenea, urmează aplicarea măsurilor complementare de reţinere a trei autorizaţii taxi, întocmirea unei adrese către autorităţi de autorizare din judeţul Ilfov pentru întocmirea unui proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi va fi întocmită o adresă către Brigada Poliţiei Rutiere”, spun reprezentanţii Municipalităţii.