Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat că problema invocată de primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, la bugetul pe 2018 a fost deja rezolvată. În schimb, Pandele susține că nu a fost informat de nimeni că s-a rezolvat problema și își menține apelul către primari să iasă în stradă, dacă primăriile vor pierde banii cuveniți de la bugetul central. Pandele ne-a explicat că a discutat cu mai mulți primari și a realizat că unora le este frică de Dragnea sau Tudose, dar le transmite că lipsa unei acțiuni concrete în prezent îi va afecta pe viitor, când vor avea probleme serioase cu organizarea bugetului primăriei.

”Nu știu nimic. Este foarte bine dacă ei spun că s-a rezolvat, dar nouă nu ni s-a transmis nimic. Dacă nu s-a rezolvat, atunci acel apel rămâne în picioare. Eu am făcut un apel, nu organizez eu un protest. Este un apel către toți primarii, un semnal de alarmă, pentru că toți suntem în aceeași situație.

Acum vom aștepta ca proiectul de buget să ajungă în Parlament, să se intre în dezbateri pe capitole, pe subcapitole și dacă văd că bugetul îmbracă aceeași formă, atunci nu am de ales decât să mă duc în Piața Victoriei, nu acolo a zis Tudose că e piața protestelor? Bine, trebuie să avem grijă să nu ne luăm un box în față, dar nu avem de ales, pentru că interesul meu este să-mi reprezint cetățenii din Voluntari, nu relația cu Dragnea sau Tudose”, a declarat Florentin Pandele, pentru STIRIPESURSE.RO.

Pandele a precizat că se așteaptă ca parlamentarii să susțină cauza primarilor, în caz contrar nu vor mai fi susținuți la alegerile parlamentare din 2020.

”Eu sunt un primar independent și am să vorbesc cu toți parlamentarii din Ilfov. Deocamdată, am vorbit cu un singur parlamentar. Nu știu dacă ne susțin parlamentarii, dar nimeni nu trebuie să uite că este vremelnic în funcție. Dacă dumneavoastră ați fi parlamentar și în urmă cu un an ați mers la un primar, care v-a susținut, alături de care ați promis proiecte, ce ați face acum, l-ați susține sau nu? Peste doi ani sau trei ani, când li se termină lor mandatul vor veni din nou să fie aleși și îmi vor cere să facem echipă. Dacă ei nu ne ajută, nici eu nu am să-l bag în seamă pe acel primar și am să spun și locuitorilor din Voluntari, oamenii de la talpa țării, ce atitudine a avut acel parlamentar față de oameni.

Apelul meu este unul către toți primarii de la stânga și de la dreapta spectrului politic. Cred că toți primarii când citesc acele rânduri realizează că nu este doar problema lui Pandele și realizează că legea bugetului este cea mai importantă lege dintr-un an, iar dacă acum nu facem gălăgie, ca să spun așa, apoi legea va intra în vigoare și nu vom avea de ales decât să o respectăm. Nu știu dacă toți primarii vor ieși în stradă, pentru că unora probabil le este frică de Dragnea și Tudose.

Dacă tot se vrobește despre descentralizare nu știu de ce acest proces este înțeles de către unii Dragnea sau Tudose, ca unul care se face de sus în jos. Către administrațiile locale se transmit doar obligații, din ce în ce mai multe obligații. Că vorbim de educație, sănătate sau mai nou de sport, multe se trimit către administrațiile locale. Cred că ar trebui să ne așezăm și să o gândim foarte bine și trebuie să vedem dacă, nu cumva, s-ar putea și de jos în sus făcut acest proces.

Nu mi se pare corect să ni se ia atâția bani. Înțeleg că până la urmă primim niște bani, dar trebuie să studiem foarte bine anexele, pentru că îmi este teamă că odată ce se schimbă anotimpurile politice se vor produce noi și noi schimbări. Acum este un Guvern de stânga, care favorizează un anumit spectru politic. Mâine poate fi un Guvern de dreapta sau un Guvern tehnocrat și tare îmi e teamă că se vor schimba lucrurile. Eu cred că lucrurile ar trebui privite foarte atent, pentru că dacă lucrurile merg bine pentru administrațiile locale, ele merg bine pentru toată România”, a mai spus Florentin Pandele.