Administratie Locala, Featured

FIREA spune că DĂNCILĂ o poate demite pe CLISERU, nu primarul Capitalei

Primarul Gabriela Firea a declarat, miercuri, în legătură cu o eventuală demitere a Speranţei Cliseru în contextul scandalului privind protestelor din 10 august, că premierul decide acest acest aspect, adăugând că prefectul nu ar fi fost interesant pentru nimeni dacă nu avea legătură cu ea.

„Orice prefect este propus şi numit de către Guvernul României, nu de către ministrul de Interne sau de către primarul general. Este la latitudinea Guvernului României, a doamnei prim-ministru, dacă va considera legală, corectă, onestă activitatea prefectului, după analiza pe care o face sau o va face şi nu aprecierea mea personală. (…) Nu pot spune decât că (…) doamna Cliseru este unul dintre cei mai buni specialişti din ţară în atragerea de fonduri europene pentru administraţia publică locală şi vă spun sincer că mi-a părut rău că a plecat de la Primăria Capitalei. E adevărat, noi am suplinit activitatea sa, dar era un plus pentru Bucureşti să meargă către Prefectură. Şi uite ce s-a întâmplat. Probabil că dacă nu era un prefect care să aibă o legătură cu Gabriela Firea, nu era interesant pentru nimeni”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, luni, că în timpul protestelor din 10 august nu s-a aflat în centrul mobil de comandă, ci ”într-o clădire din clădirile care aparţin de guvern”, spunând că ordinul de evacuare a pieţei a fost dat după miezul nopţii.

”Violenţele care necesitau restabilirea ordinii publice s-au întâmplat mult mai târziu, când s-a dat foc la fel de fel de elemente de mobilier urban Nu are importanţă unde erau. (Ordinul – n.r.) Era de restabilirea ordinii publice. Nu putea să eliberăm un spaţiu şi pe străzi să se întâmple acte de vandalism sau de terorism. Cred că era după 12 noaptea (când am semnat ordinul – n.r.). (…) Nu ştiu ce spune MAI şi eu spun ce spun eu”, a spus Speranţa Cliseru.

Ea a mai spus că a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice pe baza informaţiilor de la Jandarmerie.

Declaraţiile prefectului vin în contextul în care jandarmii au susţinut că au primit ordin din partea Speranţei Cliseru la ora 23.11.

De asemenea, prefectul Capitalei a reiterat faptul că nu a fost prezentă în centrul mobil de comandă, dar se afla într-o clădire a Guvernului.

”Eu nu m-am aflat în centru de comandă. Nu existau două centre. Eu nu m-am aflat în centru. Centrul mobil este într-un vehicul mobil. Eu m-am aflat într-o clădire din clădirile care aparţin de guvern, dar nu în clădirea guvernului. Nu aveam niciun monitor”, a declarat Speranţa Cliseru.

Ea a venit luni la Senat, pentru a participa la şedinţa Comisiei de apărare, tema urmând a fi protestul de pe 10 august, dar şedinţa nu s-a putut desfăşura din lipsa cvorumului, fiind prezenţi doar şase din cei 13 membri ai comisiei.