Life, Stiri

Fii frumoasă şi după 40 de ani! Expertul în fitness Simona Brâncuşi te ajută cu o carte

”Având foarte multă energie, părinții m-au îndrumat la 6 ani către sportul de performanță. Odată intrată în sala de gimnastică, am iubit acest sport așa că am renunțat la joacă și m-am apucat de antrenamente. Mi-am dorit să fac acest gen de sport și apoi să fac din aceasta o meserie”.

566637l-640x0-w-aa22c1ce

Simona Brâncuşi este un antrenor de fitness cu vastă experienţă. A decis să scrie o carte care să vină în ajutorul femeilor care au trecut de 40 de ani şi care îşi doresc să rămână în formă. A conceput volumul ”Ali şi cei 40 de ani” ca pe o discuţie cu o fostă colegă de şcoală obsedată să arate bine. Din acest dialog apar informaţii şi metode pentru menţinerea siluetei.
Fragment din carte
Zilele trecute m-am întâlnit întâmplător cu Ali, de fapt aceasta era porecla pe care i-o dădusem încă din liceu. O tachinam mereu cu numele luat din ”Ali Baba şi cei 40 de hoţi” fiindcp în geanta ei de sport găseai oricând o sumedenie de flecuşteţe.

”Iată pe cine văd! Să fie chiar Ali?”
”Chiar ea în persoană!”
”Sper că nu te superi că te-am strigat aşa.”
”Nicidecum, tot aşa mi se spune, cică vârsta mea biologică nu corespunde cu aspectul meu fizic…hai că am început să mă laud! Dar să ştii că majoritatea femeilor trăiesc o adevărată tragedie atunci când trec de 40 de ani şi realizează că nu mai sunt atât de tinere precum ar vrea. Iar de comparaţia cu o fată de 20 de ani nici nu se poate pune problema.
Acceptă-ţi vârsta şi încearcă să faci ceva pentru a-ţi menţine în bune condiţii tonusul psihic şi fizic.”
”Uşor de spus, greu de făcut.”
”Schimbă-ţi look-ul, fă-ţi prieteni noi, încearcă lucruri noi, vizitează locuri în care n-ai mai fost şi vei observa că redevii plină de viaţă, arăţi mai bine, te mişti mai bine, ai energie cât doi. Toate acestea sunt posibile dacă începi să frecventezi sălile de fitness, locaţiile unde se face sport.”
”Dar cine mă poate ajuta?”
”Ajută-te singură! Numai tu hotărăşti dacă încerci să faci ceva pentru tine.”
”Chiar crezi că asta ar fi cheia succesului?”

”Cheia succesului? Îţi place schimbarea şi vrei să spui adio stress-ului şi complexelor! Nu cred că există persoane care să nu dorească să-şi menţină forma fizică, iar schimbarea o oferă oglina, cântarul, ele te vor mustra primele. Şi o vor face cu asprime. Înainte de a spune că nu mai poţi slăbi, încearcă să găseşti o soluţie, caută o metodă pentru a-ţi recupera masa corporală ideală.
Practicarea în mod regulat a activităţii fizice, are numeroase avantaje şi acestea sunt din ce în ce mai mediatizate, însă, practicarea în mod constant a exerciţiilor fizice din păcate nu constituie un obicei permanent pentru mulţi dintre noi.
Exerciţiile fizice îţi relaxeazătrupul şi mintea.
Tocmai de aceea ar trebui să facă parte din viaţa de zi cu zi, să devină un stil de viaţă. Vei descoperi că făcând exerciţii fizice în mod regulat îţi vei modela musculatura. Fie că sunt incluse în program de gimnastică medicală, fie că se numesc fitness, gimnastică aerobică, tae-bo, pilates, step, aqua-gym sau yoga sunt deosebit de importante deoarece ne oferă o stare de bine şi ne asigură menţinerea sănătăţii fizice şi mentale.”

”Ce-mi spui acum sună ca o lecţie de bună purtare.”
”Sunt numai sfaturi. De-acum voi fi Ali şi cele 40 de sfaturi. E nostim, nu?”
”Sună mai bine decât Ali şi cei 40 de ani!”
”Da, ai dreptate. Exerciţiile fizice se adresează deopotrivă articulaţiilor, muşchilor, oaselor, dar şi aparatului cardio vascular şi celui respirator. Aşadar se reduce tensiunea musculară şi trupul este mai relaxat. într-un cuvânt se dezvoltă conştiinţa propriului trup. Fără mişcare şi exerciţii fizice nu ne vom simţi şi nici nu vom arăta atât de bine pe cât ne dorim.
Activitatea fizică efectuată cu regularitate este benefică deoarece ne oferă un spor de atenţie şi, totodată, ne relaxează, ne ajută să dormim mai bine, prin somn dând posibilitatea comandantului suprem, creierul, să se refacă.”

”Să zicem că m-ai convins. Iată că vreau să-mi schimb regimul de viaţă.”
”Cine vrea să-şi schimbe regimul de viaţă şi să dobândească forma fizică dorită, trebuie să se informeze corect, cu alte cuvinte să se pregătească sub toate aspectele, chiar şi sufleteşte.
Fiecare îşi are şi îşi ştie propriile probleme. Pentru început o discuţie cu specialiştii în domeniu este cea mai bună variantă. Problemele tale sunt diferite de ale celorlalţi, aşa că şi soluţiile trebuie personalizate.
Ai în vedere întregul şi nu partea, înţelege că funcţionezi ca un sistem complex, deci învaţă să descoperi cauza pentru a obţine efectele dorite şi elimină neplăcerile. Înainte de a te implica efectiv în activităţile fizice, trebuie să alegi sportul care-ţi place mai mult. Trebuie ales tipul şi nivelul activităţii fizice adaptată la propria structură musculară. Pentru ca prima zi de antrenament să nu fie şi ultima, trebuie crescută treptat durata şi intensitatea antrenamentului. Deci…la treabă! Dacă psihicul este pregătit, e momentul să-ţi pui fizicul la treabă. Veste bună este că îţi poţi îmbunătăţi forma fizică aproape pe negândite.”

Scurtă biografie a autoarei:

Experiența profesională : 1981 – licențiată Academia de Educație Fizică și Sport București, specializare gimnastică și înot.

În perioada 1982 – 2003 am lucrat ca instructor sportiv la Hotel București.

În perioada 2003 şi până în prezent sunt maneger și instructor sportiv la Wellness Club Hotel Ramada Majestic.

Sunt prima profesoară care a făcut aerobic în România începând cu anul 1982, iar în 1997, aqua-gym.

În perioada 1991 – 1994 am lucrat pentru pregătirea fizică cât și pentru postură cu participantele la Miss România.

Am colaborat cu echipele de fotbal Sportul Studenţesc, 2001 – 2002 şi Dinamo București, 2003 – 2006.
Antrenamente de aerobic care vizau coordonarea, mobilitate, rezistentă.

Am elaborat câteva DVD-uri cu programe de gimnastică pentru acasă.