Actualitate, Stiri

Fenomen RAR pe cerul României. O Super Lună îşi va face apariţia la noapte

În această noapte, pe cerul României îşi va face apariţia o Super Lună, una dintre cele mai mari şi strălucitoare de pe tot parcursul anului. Mai exact, satelitul natural al Pământului va fi mult mai mare şi mai luminos decât în mod obişnuit.

luna_02503300

Ca orice fenomen astronomic de proporţii, Super Luna a dat naştere la numeroase superstiţii. Se spune că numărul spitalizărilor creşte, la fel şi cel al actelor de violenţă, în această perioadă. Oamenii se poartă ciudat, dar şi animalele. De asemenea, Super Luna este asociată cu erupţii vulcanice, cutremure puternice şi tsunamiuri.

“În toata perioada aceasta am fost intre ciocan si nicovala. Foarte multe evenimente s-au precipitat, au tinut de imprevizibil, au scapat de sub control si-au pus amprenta inclusiv asupra fenomenelor naturale”, a declarat astrologul Mariana Cojocaru.

În acest an s-au înregistrat o succesiune de trei astfel de fenomene la intervale de nici două luni. Prima Super Lună a putut fi văzută la 12 iulie, iar cea de-a doua în 10 august.

Un alt fenomen astronomic important “luna sângerie” va avea loc în 8 octombrie. Ea este denumită astfel din cauza culorii roşiatice pe care o va căpăta luna şi este a doua dintr-un interval de patru eclipse produse în şase luni.