Actualitate, Stiri

Fata necunoscuta a Sibiului real. Scrisoarea unei tinere sibience catre Iohannis

Colceriu Elena-Denisa, o tanara din Sibiu, ii adreseaza lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisa in care vorbeste despre aspectele nestiute ale Sibiului real.

61567925

Denisa este dezamagita de modul in care edilul se achita de responsabilitatile pe care le presupune functia sa de Primar si de faptul ca acesta neglijeaza nevoile sibienilor de cand fuge dupa functia suprema in stat.

Scrisoarea tinerei sibience este cea de-a doua adresata lui Klaus Iohannis in aceasta saptamana, prima apartinand tot unei locuitoare a Sibiului, Vintila Bianca.

Textul integral al scrisorii Elenei-Denisa:

Domnule Klaus Iohannis,
Traind in Sibiul real, cel pe care turistii nu au cum sa il descopere pe parcursul unei vizite scurte, dar cu care noi cei care locuim in oras ne confruntam zi de zi, am ajuns la concluzia ca afacerile si interesele dumneavoastra politice au fost intotdeauna deasupra prioritatilor si problemelor sibienilor.
Acum ati plecat la Bucuresti cu visul de a ajunge presedintele Romaniei si ati uitat de sibieni, de cetatenii in slujba carora v-ati pus si pe care i-ati dezamagit de foarte multe ori pana acum!
I-am vazut la televizor pe foarte multi colegi de-ai dumneavoastra din partid care va laudau ca sunteti un bun administrator si care spuneau ca puteti face din Romania un Sibiu mai mare. Dar aceasta iluzie pe care ati construit-o cu mare abilitate, ca totul e perfect in orasul nostru, nu este mai mult decat o doza de otrava in sufletele romanilor, care trebuie sa afle adevarul pana nu este prea tarziu.

61567926

Tanara continua: Sunt sute de familii din Sibiu care sufera din cauza arogantei si indiferentei dumneavoastra, domnule Iohannis. Toti acesti oameni sunt dovada vie a faptului ca pana acum ati jucat doar un rol, ati construit un mit, ascunzand toate problemele din oras in umbra lui.
Va invit, domnule Iohannis, sa raspundeti in fata intregii Romanii, pe care vreti sa o conduceti, la cateva intrebari despre problemele pe care le-ati ignorat din Sibiu, probleme de care noi si vecinii nostri ne-am lovit in ultimii ani:
Cand aveti de gand sa amenajati Parcul Strand, cel mai urat parc din Sibiu, unde nu exista nici macar banci pe care sa stam si nicio sursa de apa potabila?
Cand veti face ordine in zona fostei centrale termice de cartier din cartierul Strand, unde e plin de gunoaie si unde, la fel, traiesc o multime de oameni fara adapost?
Cand aveti de gand sa va ocupati de strada Andrei Saguna (inainte de intersectia cu Dealului), unde exista imobile ingropate in gunoaie si unde s-au adapostit numerosi cetateni care sunt saraci lipiti pamantului carora nu li s-au asigurat conditii decente de viata?
Cand aveti de gand sa curatati zona Stadionului Vointa, unde intre blocuri (in zona Vasile Carlova) exista o ghena de gunoi pusa in mijlocul strazii si mirosul intra pe geam in apartamente de nu se mai poate sta in casa?
De cati ani se roaga sibienii de dumneavoastra sa reparati strazile Macaralei, Otelarilor si Principatelor Unite, unde masinile circula pe drumuri distruse – neasfaltate si pline de gropi, unde oamenii respira praf vara si trebuie sa navigheze printr-un labirint de noroaie toamna si primavara ca sa ajunga acasa? Sau vreti sa asfaltati in zona doar pentru ca aici traieste purtatoarea de cuvant a Primariei?

61567927

Cand aveti de gand sa amenajati treceri de pietoni pentru oamenii care isi risca viata traversand in locuri nemarcate, desi 40.000 de cetateni au semnat pentru reglementarea regimului strazilor si traficului
Cand veti finaliza lucrarile de pe strazile Kiev, Parului si Gutuilor, in conditiile in care traficul a fost deviat pe stradutele mici pe care se joaca copii si nici macar nu au fost instalate sisteme de avertizare sau de limitare a vitezei?
Cand veti recunoaste toate afacerile pe care le-ati facut cu E.ON Gaz, care ne-au distrus toate strazile din oras si nu le-au mai reparat?
Cand veti organiza niste parcari civilizate in zona Pietei Schiller, unde fiecare isi lasa masina oricum doreste?
Cand veti curata deseurile si mizeriile din halele de pe Strada Triajului? Dar gunoaiele de pe strada Infratirii (intersectia cu Campului)?
Cand veti curata deseurile depozitate in zona lacului Binder (spre strada Tractorului)? Cand veti amenaja zona pentru agrement?
Cand veti finaliza lucrarile la pista de biciclete de la iesirea din Sibiu catre Rasinari, prin padurea Dumbrava? Zona este un pericol public, nici vorba sa se poata circula cu bicicleta!
Cand va veti ocupa de lucrarile din zona sensului giratoriu de la intersectia Balea – Constitutiei – Bulevardul Coposu, unde se face treaba de mantuiala si este o mizerie de nedescris?
Cand veti aduna toate deseurile depozitate la marginea Sibiului, pe drumul spre Poplaca?
Cand veti face ordine pe aeroport, unde s-au cheltuit sume enorme si totuti au fost facute lucrari de mantuiala, iar avioanele au parte de accidente saptamanale din cauza amplasarii prost gandite a pistei si a infrastructurii?
Cand veti ajuta sa traiasca in conditii civilizate oamenii saraci care si-au construit adaposturi improvizate vis-a-vis de Strada Zavoi, peste Cibin? Ce vina avut ei sa fie mutati in camp din fata Bazei Sportive – si de ce, pentru ca cei care treceau cu trenul vedeau niste oameni amarati in oras?
Cand veti construi un pod normal pentru ca acesti oameni sa poata trece peste Cibin in siguranta? Acum toti trec peste un pod improvizat facut din doi stalpi de electricitate doborati peste rau, iar apa in acel loc este adanca de doi metri! Ati uitat de problemele pe care le-ati avut in 2010 cand au venit cei de la Pro TV si au facut reportaj dupa ce a murit un copilas de cinci ani in zona? Cel putin trei copii s-au inecat pe acolo, domnule Iohannis. Si dumneavoastra ce ati facut? Nimic!
Cand veti incepe sa mergeti prin Sibiu, sa va intalniti si sa discutati direct cu oamenii despre problemele lor? Oare romanii stiu, domnule Iohannis, ca dumneavoastra nici macar nu v-ati facut timp sa ne primiti in audiente, ci intotdeauna ne pasati catre subordonati? Ce fel de primar sunteti dumneavoastra, daca nici macar nu ascultati ce avem de zis?
Domnule Iohannis, permiteti-mi sa va spun, din partea tuturor cetatenilor din Sibiu, ca nu suntem multumiti de treaba pe care ati facut-o in ultimii ani! Daca v-ati propus de la inceput sa va cumparati sase case si sa faceti zeci de mii de euro din chirii, daca v-ati gandint de la inceput ca veti ajunge sa faceti politica la Bucuresti, atunci este clar ca ati jucat un rol si ati avut ambitii care nu aveau legatura cu sibienii!
M-ati dezamagit, domnule Klaus Iohannis. Sunteti la fel ca toti ceilalti “afaceristi” si “baieti destepti” de pe la noi!