Life, Stiri

„Fântâna lui Bucur”, din Obor, are cea mai bună apă din Bucureşti

„Fântâna lui Bucur”, din Obor, are cea mai bună apă din Bucureşti

Fântâna lui BucurDin cauza căldurii, oamenii stau la coadă pentru a putea bea din apa cea mai curată din Bucureşti care se află în piaţa Obor. „Fântâna lui Bucur” este alimentată dintr-un puţ aflat la o adâncime de 220 de metri.

Pare incredibil, dar muşterii din piaţa Obor sunt dispuşi chiar să stea la coadă pentru a bea din apa celebrei fântâni. Pentru siguranţă, apa este verificată lunar de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

„Fântâna lui Bucur”, construită prin grija primarului Neculai Onţanu, se află între Piaţă Obor şi clădirea Halei Terminal. Edificiul are o lungime de 2,7 metri şi o înălţime de 2,4 metri, construit din beton placat cu cărămidă aparentă şi are patru robinete cu temporizare la 5 secunde, precum şi o ţâşnitoare montată central, de unde toţi cei interesaţi se pot aproviziona cu câtă apă doresc, inclusiv folosind bidoane de 10 litri.

Puţul a fost construit cu fonduri BERD încă din anul 2000, special pentru alimentarea cu apă potabilă a celei mai mari pieţe agroalimentare din Bucureşti şi pentru spălarea zonelor comerciale şi a tarabelor. Datorită gustului şi calităţii deosebite pe care o are apa şi mai ales a temperaturii scăzute inclusiv în zilele caniculare, edilul sectorului 2 a decis amenajarea unei fântâni publice pentru aprovizionarea gratis a populaţiei.

blank