Familia regală
Life

Familia regală, adio luxului! Regele Charles, pus într-o situație jenantă de Guvern

Planul de redresare financiară a Regatului Unit ar putea viza şi „punga cu bani” pentru familia regală, care va fi forțată să reducă angajamentele, petrecerile, plimbările şi alte cheltuieli inutile, pe fondul crizei economice.

Regele Charles s-ar putea confrunta cu o situație neplăcută în ceea ce privește risipa de bani a membrilor familiei regale, care ar putea fi forțați să reducă cheltuielile inutile, în timp ce guvernul Regatului Unit se luptă pentru a controla scăderea economiei.

Jurnaliștii britanici au sugerat că, indiferent de bugetul pentru anul viitor, este puțin probabil ca publicul să-l vadă pe Regele Charles criticând guvernul, deoarece monarhul este de așteptat să rămână neutru din punct de vedere politic.

Regele Charles va fi nevoit să organizeze un serviciu de încoronare modest

Speculațiile în jurul reduceri din „punga cu bani” a casei regale au venit după ce surse de la Palat au raportat că regele intenționează să organizeze un serviciu de încoronare mai puțin costisitor, având în vedere criza costului vieții. Corespondentul regal al Daily Express, Richard Palmer, a declarat: „E posibil ca Guvernul să-i anunțe că nu mai există bani disponibili pentru a-i susține în același mod ca până acum”.

În ciuda potențialelor reduceri de cheltuieli pentru suveran, este probabil ca Regele să-și submineze poziția de șef al statului criticând deschis politica economică a guvernului.

Palmer a spus: „Există multe întrebări interesante despre relația dintre Familia Regală și Guvernul nou care se pregătește să schimbe politicile fiscale, plasându-l pe Rege Charles într-o poziție cu adevărat dificilă”.

Regele a fost gazda la o recepție pentru peste 200 de personalități la Palatul Buckingham

În plină criză, Regele Charles a dat o recepție, vineri, înaintea summitului COP27 din Egipt. De asemenea, au existat speculații că regele ar putea participa la conferința ONU privind schimbările climatice, deși surse de la Palat au confirmat, în urma discuțiilor cu premierul de atunci Liz Truss, monarhul nu va călători la eveniment.

Decizia a fost supusă multor controverse, având în vedere că Regele a participat la COP26 la Glasgow și are o reputație de luptător al cauzelor de mediu.

Mai mult, s-a sugerat că recepția dată la Palatul Buckingham i-a permis regelui Charles să rămână oarecum implicat în evenimentul COP27, asigurându-se în același timp că personalitățile guvernamentale sunt în centrul atenției la summitul de la Sharm El Sheikh, scrie Express.