Life, Stiri

Factorul cheie al unei căsnicii fericite, identificat de americani

Dacă nevasta se calmează repede după o dispută, salvează căsnicia!

091123123740_arguing_couple_81718000

Cele mai fericite casnicii sunt cele in care nevasta se calmeaza repede dupa o disputa, este concluzia unui studiu recent.

Secretul unei casatorii de durata pare a fi detinut de neveste, mai exact de atitudinea lor dupa ce s-au certat cu sotul. Dupa ce au monitorizat mai multe cupluri, specialistii de la colegiul Berkeley, California, au ajuns la concluzia ca nevestele care se tempereaza imediat dupa un conflict au casnicii mai durabile, chiar daca partenerul ramane nervos.

Studiul citat de Daily Mail a aratat ca femeile se pricep mai bine decat barbatii sa initieze acele conversatii dificile menite sa rezolve conflictele cu partenerul, insa reusesc acest lucru doar daca ele sunt cele care se calmeaza intai.

In mod ironic, studiul a aratat ca daca partenerul este cel care incepe un astfel de dialog, sotia il va critica pentru ca a incercat sa rezolve lucrurile prea repede.

Femeile se pare ca se descurca mai bine la capitolul gestionarea emotiilor negative, aici intrand mania si dispretul.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat 80 de cupluri, formate din persoane de varsta mijlocie sau chiar in etate. Concret, subiectii au fost filmati in timp ce interactionau, urmarindu-se limbajul corpului, expresiile faciale, tonul vocii si subiectele de conversatie.

Cele mai fericite cupluri sunt cele in cadrul carora femeile au ceea ce specialistii numesc „comunicare constructiva”. „Cuplurile pot trece mai repede peste conflicte atunci sotiile discuta despre probleme si cand propun solutii”, explica psihologul Robert Levenson de la colegiul Berkeley.

Cercetarea a fost inclusa intr-un studiu desfasurat pe o perioada mai mare, in cadrul caruia au fost monitorizate 156 de cupluri heterosexuale din California. Din cinci in cinci ani, incepand din 1989, cuplurile au raspuns la intrebari referitoare la cat de fericite sunt.

 

blank