Life

EXISTA DEPENDENTA DE SEX?

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Sexul la dusOamenii de stiinta inca discuta in contradictoriu daca ar trebui sa consideram nevoia exagerata de sex o dependenta sau, pur si simplu, un stil de viata sau daca exista, in realitate, o alta problema psihologica ce are doar ca efect nevoia ridicata de sex, aceasta nefiind in sine o cauza.

Adictia sexuala tine la fel de mult de sex cum tulburarile alimentare tin de mancare sau practicarea compulsiva, patologica a jocurilor de noroc tine de bani. Cu alte cuvinte, oamenii cu “dependenta de sex” nu tanjesc, pur si simplu, dupa mai multe partide de sex decat un “om normal”, ci sufera de alte probleme ascunse, precum stresul excesiv, anxietatea, depresia, sentimentul acut de rusine, care ii predispune la un comportament sexual riscant.

Exista numeroase probleme de fond in spatele dependentei de sex si de asta isi dau seama mai ales psihoterapeutii care trateaza persoane care au primit “eticheta” de dependent sexual. De altfel, nu tratezi propriu-zis dependenta de sex, ci celalte probleme psihologice si emotionale de fond de care sufera individul ce se refugiaza, practic, intre asternuturi, atunci cand propriile probleme de viata, interne il surmeneaza. La fel se intampla si in cazul persoanelor suferinde de tulburari alimentare precum anorexia sau bulimia, unde nu numarul de kilograme sau mancare sunt problemele, ci starea psihica si emotionala generala a pacientului.

blank