Exclusiv, Stiri

Eleva violată din Vaslui vrea să se facă asistentă medicală!

Ideea de a fi asistentã medicalã i-a fost sugeratã chiar de psihologii de la Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã (CJRAE) Vaslui. În ceea ce priveste examenul maturitãtii, Gabriela Plãcintã, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, crede cã eleva va obtine o notã de trecere la cel putin una din discipline. Astãzi, reprezentantii ISJ se vor deplasa la Piatra Neamt, judet în care s-au corectat tezele, si vor aduce “acasã” lucrãrile candidatilor vasluieni, urmând ca acestia, inclusiv fata din Munteniii de Sus, sã afle pe 1 septembrie dacã au promovat sau nu.

eleva
Eleva care a fost violatã de sapte indivizi din satul Vãleni a finalizat vineri, odatã cu sustinerea ultimei probe a bacalaureatului, proba la alegere, primul examen important din viata ei. Abia pe data de 1 septembrie, când vor fi afisate primele rezultatele, aceasta va afla si dacã a promovat sau nu examenul maturitãtii. Media generalã ale celor trei probe trebuie sã fie cel putin 6, iar la fiecare disciplinã în parte trebuie sã obtinã cel putin nota 5. Dacã rezultatele nu vor fi cele asteptate, candidata poate sã depunã contestatie. Cu toate cã Raluca nu a dorit sã se înscrie la sesiunea din toamnã, cei care au avut un rol decisiv în schimbarea acestei decizii au fost psihologii de la CJRAE Vaslui, oamenii care au consiliat-o si au încurajat-o sã îsi continue viata si, implicit, studiile.

Tot datoritã persoanelor care au sprijinit-o, eleva a luat o altã hotãrâre importantã pentru viitor, si anume, sã se înscrie la o scoalã sanitarã postlicealã, indiferent de rezultatul de la BAC. Asta pentru cã în scolile postliceale sunt acceptati si elevi fãrã diploma de bacalaureat, cu o conditie, aceea de a obtine diploma, pânã la finalizarea studiilor postliceale. Astfel, fata se va pregãti în urmãtorii trei ani pentru a deveni asistentã medicalã. “Initial, din cauza traumei suferite, fata nu a vrut sã mai sustinã examenul de bacalaureat, dar psihologii din cadrul Centrului Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã au convins-o sã îl dea, oferindu-i o alternativã: chiar dacã nu va lua bacalaureatul va putea sã se înscrie la o scoalã postlicealã sanitarã”, a declarat Gabriela Plãcintã. Desi eleva a primit la probele de competente calificative destul de slabe, inspectorul scolar general al ISJ Vaslui crede cã, la probele scrise, Raluca va trece de una sau douã probe, urmând ca la disciplinele pe care nu le va promova, sã sustinã, din nou examen, anul viitor.

blank