Life, Stiri

Efectele uimitoare ale ghimbirului

Rădăcinoasa aromată are o serie de beneficii

 ghimbir

Este, de fapt, o radacina cu o forma bizară. Nu toata lumea se da in vant dupa gustul sau usor picant. Cu toate acestea, ghimbirul nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui care este interesat de propria sanatate. Iata câteva beneficii ale ghimbirului.

Tratament impotriva cancerului ovarian Ghimbirul poate fi o arma eficienta in tratarea cancerului ovarian. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Michigan, anumiti compusi ai ghimbirului distrug celulele canceroase dezvoltate in ovare.

Previne cancerul de colon Aceasta este concluzia unei cercetari a Universitatii din Minnesota, care a scos la iveala faptul va ghimbirul incetineste cresterea celulelor canceroase din colon.

Solutie impotriva starilor de rau de dimineata Ghimbirul este la fel de eficace precum vitamina B6 in tratarea raului de dimineata.

Remediu pentru ameteala S-a descoperit ca ghibirul poate fi o solutie impotriva ametelilor.

Reduce durerea si inflamatia Potrivit unui studiu ghimbirul are proprietati antiinflamatorii si, totodata, este un puternic analgezic natural.

Usureaza arsurile stomacale Ghimbirul este folosit de sute de ani in usurarea arsurilor stomacale. In acest scop este utilizat sub forma de ceai.

Prevenirea si tratarea racelii si gripei Ghimbirul este folosit de multa vreme in tratarea racelii si gripei.

Combaterea migrenelor Mai multe studii au aratat ca ghimbirul poate fi excelent in eliminarea migrenelor datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si analgezice.

Usureaza crampele menstruale In medicina chineza, ceaiul de ghimbir indulcit cu zahar brun este utilizat pentru scaderea in intensitate a durerilor menstruale.

Previne nefropatia diabetica Potrivit unui studiu facut pe cobai diabetici, ghimbirul reduce riscul de a te confrunta cu nefropatia diabetica (apariţia unor leziuni la nivelul rinichilor).

 

 

blank