Ideea lui Dragnea de a desființa, practic, Capitala României, și a o împărți în 6 orășele mici, pare, mai degrabă, o poveste desprinsă din seria „Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”. Dar când “nevasta” are mustață și mai este și liderul principalului partid, și se află și la guvernare, gluma parcă îți dă fiori și te întrebi cum naiba ajuns așa o minte să conducă destine și să ia decizii la nivel macro.

Uriașul New York, de exemplu, are un singur primar și cinci zone administrative (boroughs), dar nu are și cinci…primărei mai mici în The Bronx, Manhattan, Brooklyn, Queens și Richmond, ci un singur primar, cel al întregului oraș. Matale, mai cu moț, vrei cu orice chip să scapi de “blonda de la Capitală”, te încurcă rău că nu îi tace gura și are curaj să spună lucrurilor pe nume, și te-ai gândit la un plan malefic: să o transformi în…ficus. Adică să-i iei toată puterea și să o lași primarul general al Bucureștiului, doar cu numele. I-ai lua și titulatura asta, dacă ai putea, dar nu poți că a fost aleasă de bucureșteni. Votată, adică, nu instalată acolo de matale. E ziaristă, bre, adică de-a noastră, iar meseria asta e ca o boală, o ai în sânge, așa că zic să nu te pui cu ea, că nu se lasă dacă are dreptate și nu o poți fraieri.

Mai ții minte, bre domnu Dragnea, că prin 2010, onor ministerul Administratiei si Internelor a transmis parlamentarilor, primarilor de sector si primariei Capitalei, un chestionar cu 23 de intrebari, care puneau in discutie actuala impartire administrativa a Capitalei. Eh, la vremea aia, tocmai astia, dusmanii matale, PNL-ul adică, acuza Guvernul Boc ca vrea sa desfiinteze primariile de Sector pentru a controla bugetul Capitalei prin intermediul Consiliului General, dominat de PDL. O aberație, dar le-a mers. Așa că am rămas tot cum ne știi, cu 6 primari mititei și unul mare, la Capitală. Să facă fiecare cam ce vrea, acolo, pe bucățica lui. Să mănânce și gura lui. Să facă și el licitatii etc. Eficientizare ar însemna să fie totul centralizat. Și, nu, asta nu ar insemna să concentrezi putetea și banii în mâna unui singur om, pentru că omul acela, primarul general al Capitalei adică, nu este de capul lui, ci are și el un Consiliul General. Acolo se voteaza decizii, proiecte, nu face ce îl taie pe el capul. Se consultă cu alții, supune la vot. Nu e așa cum ai ajuns să faci matale în PSD și în România, adică fix ce vrei. Și când nu merge direct, ai găsit jucăria asta nouă, numită Ordonanță de Urgență.
Mata cum își imaginezi lucrurile? Vezi Bucureștiul desființat, fragmentat, din punct de vedere administrativ, și condus de șase primari sau aceste noi subdiviziuni teritoriale, mici orășele,
conduse de câte o persoană desemnată de Consiliul General? Sper că înțelegi că astfel, ai risca să-ți ia Opoziția niște sectoare. Pardon, orășele, și să rămâi cu buza umflată.
Eu zic să o lași moartă, domnu Dragnea, pentru că România trebuie să aibă un singur București, o singură Capitală, și nu șase mai mici. Și așa, zic ca e semn rău că ai ajuns să plimbi valize prin Parlament. Doar oamenii străzii mai târăsc câte o paporniță după ei, în care, de regulă, încape toată avuția lor. Las-o baltă! Iese naibii lumea în stradă, că pe bucureșteni nu i-a întrebat nimeni cum vor. Ah, pardon, lumea iese oricum, doar că nu vor mai striga doar “Jos Dragnea!” ci, probabil, și “Ia-ți labele de pe București!”.