Sancţiuni de peste 18.000 de lei la Spitalul judeţean din Reşiţa, în prima zi de control a Inspectiei Sanitare de Stat. Veriificările au loc după ce au apărut imagini revoltătoare cu pacienţi dezbrăcaţi, care stau pe jos.

Inspectorii sanitari au sancționat managerul sptalului cu o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase.

Acțiunea de control la Spitalul judeţean din Reşiţa va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.