Life, Stiri

Dr. Oz: 5 motive pentru care e bine să ai miere de albine în casă.

Poţi să o aplici pe arsuri şi tăieturi uşoare, deoarece are rol cicatrizant şi antibacterian. Rana nu se infectează şi se vindecă mai repede.

849216l-640x0-w-66b0579b

Această licoare aurie are multiple beneficii asupra sănătăţii, de la uşurarea unei dureri în gât şi a tusei până la cicatrizarea unei răni dureroase, explică celebrul Dr. Oz. Mierea de albine naturală este recunoscută pentru proprietăţile ei de secole şi este un ajutor de nădejde în bucătărie.

Specialistul avertizează că nu este recomandată copiilor sub un an de zile, deoarece pot să dezvolte o boală gravă numită botulism.

Cum să alegi o miere de albine de calitate? Trucuri utile

se întoarce borcanul invers, iar mierea trebuie să se prelingă foarte încet şi să formeze o bulă de aer care urcă lent;
se introduce o linguriţă în borcanul cu miere şi apoi se ridică. Dacă „firul” mierii nu se întrerupe atunci ai ales o variantă de calitate;
poţi să iei o scobitoare şi după ce o introduci în miere şi o ridici, mierea trebuie să curgă de pe scobitoare, lin şi fără întrerupere, fără să facă picături;
zaharisirea mierii de albine nu este un lucru rău. Doar mierea naturală de salcâm rezistă o perioadă mai lungă de timp până se va cristaliza.

Fii atentă la alegerea mierii de albine, deoarece este un produs foarte uşor de falsificat. Prin pasteurizare, adică încălzirea ei la temperatură înaltă, mierea de albine îşi pierde toate proprietăţile vindecătoare pentru care este atât de faimoasă.
Enzimele sunt distruse şi rezultă un sirop lichid care nu mai are nicio valoare nutriţională. În plus, mulţi producători hrănesc albinele cu zahăr rafinat sau îl adaugă în produsul final. Asigură-te că ai găsit o sursă de încredere şi ţine mereu un borcan cu miere de albine în casă, deoarece are multe beneficii. Iată la ce te ajută ea, după cum susţine Dr. Oz:

1. Calmează durerile în gât şi tusea persistentă

Bogată în agenți antibacterieni, mierea are un efect calmant pentru gâtul tău. O poți adăugă generos în ceai sau o poți mânca pur și simplu cu lingurița. Conținutul ei caloric este ridicat, dar două lingurițe sunt suficiente pentru a-ți calma tusea.

Consistenţa mierii de albine asigură un înveliş protector pentru gât, iar gustul ei dulce stimulează anumiţi centri nervoşi care au rolul de a calma durerea resimţită.

2. Vindecă arsurile

Dr. Oz recomandă aplicarea mierii de albine pe o arsură minoră făcută la cuptor sau plită. Calmează senzaţia de arsură şi are un efect antiinflamator. De asemenea, mierea are un efect antibacterian şi va împiedica infectarea zonei afectate de arsură.

3. Te ajută să dormi bine

Mierea de albine are un efect benefic asupra sistemului nervos, ajutându-te să ai un somn odihnitor. Dr. Oz spune că mierea facilitează acţiunea triptofanului care conferă senzaţia de somnolenţă accentuată.

4. Foloseşte-o pentru tăieturile minore

Specialistul recomandă mierea de albine pentru o tăietură uşoară, urmată de aplicarea unui plasture. Mierea are rolul de a steriliza zona, iar prin expunerea ei la oxigen se activează o enzimă care formează peroxid de hidrogen cu rol antibacterian. Astfe, rana va fi protejată de infecţii.

5. Face minuni pentru ten

Este cel mai bun hidratant natural.
Este un umectant, însemnând că atrage şi reţine umiditatea.
Are acţiune antiiritantă, fiind un remediu excelent pentru pielea uscată.
Majoritatea produselor cosmetice de astăzi au în compoziţia lor miere de albine.

Prepară un exfoliant natural pe care să-l foloseşti în fiecare săptămână pentru a avea un ten de invidiat, radiind de sănătate. Amestecă mierea de albine cu mălai şi puţin ulei de măsline presat la rece (sau ulei de cocos presat la rece) şi masează faţa cu mişcări circulare.

După ce ai terminat, clăteşte faţa cu ceai de muşeţel. Cu ajutorul acestui gomaj vei scăpa de punctele negre şi de celulele moarte, iar ceaiul de muşeţel va înlătura toate impurităţile de pe faţă şi va avea şi un rol cicatrizant.

blank