După ce-a terminat cu Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi cu familia acestuia, DNA trece la următorul nivel: marţi după-masă a fost reţinut şi vicepreședintele Consiliului Județean, Radu Ionescu, după aproape patru ore de audieri. Este acuzat că ar fi luat mită o mașină de peste 22.000 de euro de la un om de afaceri pentru ca, în schimb, să-l ajute să câștige contracte de lucrări publice.

Radu Cezar Liviu Ionescu a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti, urmând să fie transportat în arestul Poliţiei Judeţene din Câmpina.

Concret Radu Ionescu ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea acestuia din urmă referitor la derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente. Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22 decembrie 2006 – 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI Prahova. Ce înseamnă să fi fost deja decapitată, cu ceva ani buni în urmă, reţeaua SRI coruptă din aceeaşi Prahova!