Ultima Ora

DIICOT, percheziții MASIVE în București și Ilfov: Angajați ai Jandarmeriei Române, acuzați de camătă și delapidare

În această dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziții, în București și Ilfov, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă și delapidare.
La data de 3 august a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au efectuat 12 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte fapte ilicite.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul unei organizații ar fi constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat, bani unor debitori și percepând dobânzi considerabile. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că şi-ar fi însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând organizației din care făceau parte.
Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ,,Vlad Țepeș”.