Life, Stiri

Dietele pot provoca depresie!

Dietele sunt la modă, iar oamenii care vor să slăbească încearcă să găsească soluţia ideală care să îi facă să piardă kilogramele în plus. Industria publicitară transmite în general mesajul care spune că viaţa ţi se va schimba în bine dacă slăbeşti. Lucrurile nu stau însă chiar aşa.

dieta_73_1468bd01ff

Cercetătorii britanici au descoperit că pierderea în greutate nu îi face pe oameni fericiţi, aşa cum se credea, potrivit Daily Mail. Mai mult decât atât, cei care urmează diverse diete riscă să dezvolte chiar depresie. Persoanele care au reuşit să piardă în greutate, în timpul studiului realizat de cercetători, au fost de două ori mai predispuse să se simtă triste, singure şi letargice, în comparaţie cu cele care şi-au menţinut greutatea ori s-au îngrăşat.

Cercetarea, realizată la University College London, a arătat că industria de publicitate le transmite persoanelor care vor să piardă în greutate că vieţile lor se vor schimba în bine dacă sunt mai slabe. Din acest motiv, acestea se simt dezamăgite când descoperă că s-au schimbat foarte puţine lucruri în viaţa lor, în afară de numărul kilogramelor.

“Noi nu vrem să descurajăm pe nimeni să încerce să piardă în greutate, un lucru care înseamnă beneficii fizice extrordinare, dar oamenii nu ar trebui să se aştepte ca pierderea în greutate să le îmbunătăţească instantaneu toate aspectele vieţii”, a spus Sarah Jackson, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.