Life

Dieta perfectă pentru a preveni apariția cancerului la sân

 2 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

Dieta mediteraneană este cunoscută pentru abundența de alimente vegetale, pește și ulei de măsline. Un nou studiu arată că o dietă bogată în ulei de măsline extra virgin poate reduce riscul de cancer la sân.

Miguel Martinez-Gonzalez, de la Universitatea din Navarra, Pamplona, Spania, a analizat diferențele dintre o dietă suplimentată cu ulei de măsline sau nuci și una săracă în grăsimi.
Participantelor la studiu li s-a oferit un litru de ulei de măsline săptămânal sau 30 de grame de nuci pe zi.

Au fost recrutate, în perioada 2003-2009, 4.282 de femei cu vârsta cuprinsă între 60 și 80 de ani și cu riscul de a face boli cardiovasculare.

Unele s-au supus dietei bazată pe consumul de ulei de măsline, altele, pe cea cu nuci, un al treilea grup de femei consumând controlat alimente sărace în grăsimi.

După încheierea experimentului, au fost identificate 35 de cazuri de cancer la sân.

Femeile care au ținut dieta bazată pe consumul de ulei de măsline au arătat un risc cu 68% mai mic de a face cancer decât cele care au mâncat controlat alimente cu puține grăsimi.
Persoanele care au fost supuse dietei pe bază de nuci au arătat o reducere a riscului de apariție a cancerului nesemnificativă în comparație cu cele din grupul de control.

blank