Interviu, Stiri

Diana Dumitrescu: “Iubirea este esenţială!”

Diana Dumitrescu spune că nu a avut nici o problemă să lucreze cu fostul său soţ, Ducu Ion

Actriţa Diana Dumitrescu joacă în rolul principal, Cristina, în noua telenovelă “Îngeri pierduţi”, producţia românească marca MediaPro Pictures, care va avea premiera astăzi şi va fi difuzată de luni până joi, de la ora 20.30, pe postul Acasă. Producţia este inspirată din realitate, sursa fiind campania Pro TV “Tu ştii ce mai face copilul tău?”, câştigătoare a premiului Emmy.

Diana ingeri-895Pentru acest rol, la un moment dat Diana şi-a riscat şi viaţa, fiind nevoită să filmeze pe un acoperiş, deşi are rău de înălţime.

Diana Dumitrescu, protagonista serialului, a lucrat sub îndrumare regizorilor Larry Maronese şi Mihai Brătilă, pe un scenariu scris de Andreea Catană şi Geo Caraman. Producătorul general este Ruxandra Ion şi producător Ducu Ion, fostul soţ al Dianei Dumitrescu.

Actriţa a vorbit în exclusivitate pentru www.exprersspress.ro despre cum s-a acomodat cu noul rol şi a povestit că nu a avut probleme că a lucrat cu Ducu Ion, fostul soţ, pentru că atunci încă nu erau divorţaţi. Să însemne că acest rol va fi şi ultimul pe care-l va avea Diana în acest trust?! Oare contează că cei doi nu mai sunt soţ şi soţie sau vor putea trece peste acest fapt?! Dar să vedem ce are de zis Diana Dumitrescu:

Diana DumitrescuRolurile tale de până acum au fost de cu totul altă factură decât cel din “Îngeri pierduţi”. Chiar dacă ai povestit că ţi-a plăcut din prima lectură partitura ta, nu te-ai simţit cumva împovărată de istoricul acestei teme, dezbătut atât de mult la Ştirile Pro TV?

Diana Dumitrescu : Nu neapărat, pentru că eu cred că subiectul, indiferent cât de dificil este, a fost abordat cu multă delicateţe. Şi cred că prin această poveste oferim multe soluţii şi răspunsuri familiilor cu astfel de probleme. Cred că telenovela “Îngeri pierduţi” evidenţiază faptul că un copil are multă nevoie de afecţiune şi iubire în primii ani de viaţă. Mai multă nevoie de tandreţe părintească decât de lucruri materiale. Deşi este nevoie de bani pentru a supravieţui, iubirea este esenţială în viaţa unui copil.

Crezi că deciziile Cristinei, inclusiv abandonarea fiului său, ar putea fi o soluţie pentru tine, în viaţa reală?

Diana Dumitrescu : Nu cred. Dar cred foarte mult în sprijinul familiei şi a iubirii sale necondiţionate. Cred că până la urmă, indiferent de cât de greu ar fi, poţi găsi o soluţie care să nu implice abandonarea copilului.

Cum te raportezi la valorile Cristinei? Ai fi avut ceva de schimbat în viaţa ei dacă ar fi fost după tine?

Diana Dumitrescu : Poate, dar mai cred că din greşeli învăţăm şi, că până la urmă şi ea va înţelege unde a greşit si va munci pentru a repara. Nu cred ca valorile Cristinei sunt greşite, cred doar că uneori viaţa şi lipsa de experienţă, te îndreaptă fără să vrei către un drum greşit. Cel mai bine este să poţi să revii pe calea corectă.

Ce ţi s-a părut cel mai dificil de filmat? Şi nu mă refer doar la primul episod.

Diana Dumitrescu : Au fost multe secvenţe dificile. Mai ales ca mamă. Nu ştii cum să cerţi copilul când greşeşte, sau cum să îl dezmierzi ca şi cum ar fi al tău. Pentru mine aceste secvenţe au fost grele, nu neapărat temerile de înălţime pe care le am şi peste care a trebuit să trec când am avut de filmat pe acoperişul unei clădiri.

Câte săptămâni aţi filmat deja?

Diana Dumitrescu : Am terminat filmările la începutul acestui an.

Ce ţi-a plăcut în mod special pe platouri?

Diana Dumitrescu : Atmosfera! Am fost o echipă plină de energie, frumoasă şi foarte unită. De-a lungul filmărilor am avut parte de o atmosferă plăcută şi relaxată.

Eşti actriţă şi ştiu că faci faţă, dar nu ţi-a fost peste mână să lucrezi cu Ducu după divorţul vostru?

Diana Dumitrescu : Încă eram căsătoriţi când am filmat această telenovelă. Divorţul a avut loc după ce s-au încheiat filmările.

Cum s-a acomodat Timur cu tine şi tu cu Timur? Ce îţi place la acest băiat şi ce fel de sfaturi a avut nevoie de la tine?

Diana Dumitrescu : Ne-am înţeles bine, deşi am fost timoraţi amândoi la început. În timp s-a legat o relaţie frumoasă între noi. Îmi spunea “mama” pe platourile de filmare, tot timpul. Timur (Vultureanu, interpretul lui Luca – fiul Cristinei – n. red.) este un băiat foarte deştept şi cu un instinct foarte puternic şi bun. Nu i-am dat eu sfaturi, aceasta a fost treaba regizorilor. :)

A fost nevoie să faci anumite sacrificii pentru rol, o nouă coafură sau un machiaj mai special ori altele?

Diana Dumitrescu : Nu neapărat. Schimbarea culorii părului pentru mine a fost o joacă, o plăcere… Îmi plac schimbările de acest gen.

Care crezi că este atu-ul telenovelei şi ce anume va ţine publicul în fotoliu?

Diana Dumitrescu : Povestea! Telenovela “Îngeri pierduţi”, care va avea premiera astăzi, de la 20.30, pe Acasă, are o poveste foarte bună, iar distribuţia este formată din actori talentaţi şi frumoşi, foarte îndrăgiţi de public. Are toate atuurile unui succes!

Ioana Golea