Investigaţii

Dezvăluiri INCENDIARE dintr-un dosar controversat în care apare numele Kovesi. De ce a oprit DNA ancheta

Informaţii incendiare dintr-un dosar în care apare numele Kovesi. Este vorba despre dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie, instrumentat de procuroarea Mihaela Moraru Iorga, recent demisă de la DNA, în care este implicat şi fostul soţ al şefei DNA, Eduard „Bebe” Kovesi, informează Antena3.
Evenimentul Zilei scrie că ancheta în acest dosar s-a oprit în momentul în care procurorii au aflat fostul sot la Laurei Codruţa Kovesi a furnizat materiale de construcţii pentru autostrada surpată.
Bebe Kovesi nu a făcut altceva decât să se interpună în contractele de furnizare de materiale de contrucţii, pentru a asigura “spatele” şi protecţia firmelor de construcţii, în schimbul unor milioane de euro, mai scriu jurnaliştii de la EVZ.
„Este vorba de acel tronson de autostrasă Sibiu-Orăștie, care s-a părbușit. Știți scandalul, la doar 10 luni de la inaugurare, pur și simplu, nu s-a mai putut circula pe el pentru că a fost distrus aproape în toatalitate, un tronson care a fost plătit aproape 90% de stat și care, potrivit analizelor, Corpului de Control al ministrului Transportului, s-a produs acest dezastru, din cauza materialelor folosite”, a declarat jurnalistul Dan Andronic, în emisiunea Previziuni.
Dosarul a ajuns la DNA în 2015.