Life, Stiri, Ultima Ora

Detoxifiere rapida dupa Sarbatori. 4 retete usoare care te ajuta sa slabesti si sa te simti bine

Cateva kilograme in plus, senzatia permanenta de stomac prea plin si oboseala prelungita sunt semne care iti indica faptul ca a venit momentul sa iti detoxifici organismul si sa scapi astfel de toxinele pe care le-ai acumulat in zilele de rasfat din perioada sarbatorilor de iarna.

Detoxifiere-rapida-dupa-Sarbatori--4-retete-usoare-care-te-ajuta-sa-slabesti-si-sa-te-simti-bine
Iata 4 preparate care te ajuta sa slabesti si sa te simti bine dupa sarbatori:

Supa de legume

Supa de legume este o alegere excelenta pentru o cura de detoxifiere.

Ingrediente:

1 ceapa mare 3 catei de usturoi 2 tulpini telina cu frunze 3-4 lingurite de condimente italienesti (busuioc, oregano, rozmarin etc.) 2-3 morcovi 1 ceasca si jumatate rosii proaspete tocate 1 ceasca si jumatate fasole fiarta 1 ceasca si jumatate naut fiert sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Pune ceapa si usturoiul maruntite in oala cu putin ulei de masline pana devin transparente, apoi adauga telina si condimentele. Dupa cateva minute adauga morcovii, rosiile, fasolea si nautul si apa suficienta. Fierbe la foc mic timp de 20 minute.

Suc de portocale si ghimbir

Iata o bautura senzationala, care te face sa te simti mai bine in pielea ta! Poti sa il prepari intr-o dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit.

Ingrediente:

o banana, decojita si congelata, o bucatica mica de ghimbir curatat si tocat, jumatate de ceasca de felii de mango congelate, putin suc de portocale si putina apa.

Mod de preparare: Adauga toate aceste ingrediente intr-un blender si amesteca pana ce totul devine o compozitie cremoasa. Subtiaza cu apa.

Terci de ovaz
Fulgii de ovaz pot fi cea mai „curata” optiune pentru un mic dejun natural ce-ti da energie, perfecta pentru detoxifiere.
Ingrediente:

1 ceasca fulgi de ovaz, 3 cesti de apa, 1 lingurita vanilie, 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 ceasca seminte de in, 1/2 ceasca nuci sau migdale macinate, 1/2 ceasca stafide sau mere rase, miere

Mod de preparare:

Cand apa ajunge la fierbere, adauga fulgii de ovaz si lasa-i pe foc mic 15 minute, amestecand regulat. Adauga stafidele, scortisoara si vanilia cu 5 minute inainte de a lua oala de pe foc. Adauga apoi semintele de in si nucile. Mierea poate fi adaugata dupa ce terciul de ovaz s-a racit acoperit.

Ceai de ghimbir si scortisoara

Regimul de detoxifiere cu un ceai de plante, adaugat unei alimentatii echilibrate, poate avea efecte cu adevarat miraculoase toamna.

Ingrediente:

2 l apa, radacina de ghimbir, o bucata de 5-7,5, cm 2 batoane scortisoara, 2 lingurite radacina uscata de papadie, 1 lingurita radacina uscata de brusture, 3 lingurite praf de seminte de armurariu (ciulinele laptelui), 1/2 ceasca frunze uscate de urzica.

Mod de preparare:

Adauga radacina de ghimbir, taiata in cateva bucati, papadia, brusturele, scortisoara si apa intr-o oala. Fierbe totul la foc mic, 20 minute. Adauga apoi urzica si armurariul. Amesteca usor si lasa infuzia acoperita timp de 20 minute inainte sa o strecori.

Iata cum ar putea arata meniul tau intr-o zi de detoxifiere rapida. Tu poti urma acest meniu sau poti schimba alimentele dupa bunul tau plac, atat timp cat renunti la carne, dulciuri rafinate si alte produse care iti saboteaza planul.

Mic dejun: o salata de fructe cu mere, ananas si alte fructe dupa plac, terci de ovaz si o cana de ceai de ghimbir si scortisoara sau suc de portocale si ghimbir.

Pranz: Supa de legume sau o salata de rosii, castraveti, ardei gras rosu, morcovi, telina si frunze de spanac.

Cina: Legume la gratar

blank