Life, Stiri

Descopera fericirea in 5 lucruri esentiale

Cu totii cautam fericirea, insa de multe ori pierdem din vedere imaginea de ansamblu. Iata cateva detalii din viata care te pot ajuta sa fi mai fericit

Descopera fericirea in 5 lucruri esentialeOmul a cautat mereu sa fie fericit, multi dintre noi cautam fericirea pana si in cele mai mici detalii. Stresul de multe ori ne impiedica sa fim in totalitate relaxati sau multumiti cu noi, dar iata cateva dintre lucurile din viata noastra care ne-ar putea ajuta sa fim mai fericiti.

1. Invata sa spui „NU” – de multe ori facem lucruri care nu ne plac doar pentru ca suntem noi prea draguti. Daca te roaga un coleg sa faci schimb de tura cu el, dar tu nu vrei sau pur si simplu nu ai chef, in cazul acesta trebuie sa spui un simplu „nu pot, imi pare rau”. Sau daca o persoana iti tot cere bani si tu nu vrei sa ii dai, o prietena insista sa iesi cu ea in oras insa tu vrei doar putin timp doar cu tine, daca cineva te tine prea mult la telefon, invata sa spui pur si simplu nu daca nu ai chef sa vorbesti, invata sa stabilesti limite. Asa scapi de senzatia de a fi obligat sa fac ceva sau pentru ca iti este greu sa spui nu.

2. Miroase ceva – anumite studii au aratat ca daca o persoana se afla intr-o zona de unde este emanat un miros placut, atunci ii scade semnificativ starea de stres sau anxietate. Mirosurile cele mai benefice pentru relaxarea noastra sunt cele de trandafir, lamaie, lavanda sau iasomnie.

3. DANSEAZA – nimic nu se compara cu eliminarea stresului prin transpiratie si multa miscare. Poti face asta singur acasa, ascultand muzica si topaind prin casa sau poti face asta intr-un club sau intr-o sala speciala. Nimic nu se compara cu starea de bine pe care o capeti cand asculti muzica si faci si miscare.

4. Fa o lista pentru lucrurile carora le esti recunoscatoare – chiar daca suna ciudat, totusi are efect. In fiecare seara, inainte sa te culci, fa o lista cu lucrurile de care esti multumita, iti dau o stare bine sau te incarca cu energie pozitiva. Pe termen lung isi vor face efectul toate aceatea, vei avea un somn odihnitor si grijile vei observa ca te vor ocoli.

5. Cumpara-ti casti performante – depune un efort si pune niste bani deoparte sa iti ca iti poti cumpara o pereche de casti noi. Calitatea cu care vei auzi muzica va fi una benefica pentru organismul tau si creierul v-a elibera si mai multe endorfine in timp ce tu asculti muzica. Asa o sa para ca zbori pana la munca si vei munci mult mai relaxat sau poti chiar sa adormi asa, adormind in relaxare totala.