Am să pornesc în relatarea faţetelor lui Dragoş Moştenescu de la ce am spus mai sus: un veritabil şomer.
Interviu, Stiri

De la „La bloc”, la şomer veritabil

Exclusiv !

De la „La bloc”, la şomer veritabil

Am să pornesc în relatarea faţetelor lui Dragoş Moştenescu de la ce am spus mai sus: un veritabil şomer.
Am să pornesc în relatarea faţetelor lui Dragoş Moştenescu de la ce am spus mai sus: un veritabil şomer.

Nu a avut statura lui Florin Piersic. Nici şarmul lui Sergiu Nicolaescu. Nici amantele lui Ion Dichiseanu. Nici tunetul vocii lui Amza Pellea. Şi, pentru că aşa au curs vremurile, nici multitudinea de roluri de film pe care le-au făcut George Constantin sau Gheorghe Dinică. Dar e un actor, un scenarist, un muzician – da, da, fără glumă – şi un om bun. Adică epitetul se adaugă, neîndoios, fiecăruia dintre substantivele înşiruite. Vorbim despre Dragoş Moştenescu, actorul – o să-l prezentăm mai mult în această calitate – care de trei ani este, cum spune chiar el, un veritabil şomer. Acesta a acceptat zilele trecute să ne acorde un interviu.

 

Cu microbul actoriei în sânge

Am să pornesc în relatarea faţetelor lui Dragoş Moştenescu de la ce am spus mai sus: un veritabil şomer.
Am să pornesc în relatarea faţetelor lui Dragoş Moştenescu de la ce am spus mai sus: un veritabil şomer.

Am să pornesc în relatarea faţetelor lui Dragoş Moştenescu de la ce am spus mai sus: un veritabil şomer. Poate unora le vine greu să creadă că un actor talentat, ca el, stă pe tuşă. Şi, totuşi, în vremurile astea aşa se întâmplă lucrurile. Uneori, chiar dacă ai o anumită valoare – şi o ştii şi tu, o ştiu şi alţii – nu poţi să o faci pe mai departe cunoscută. Nu mai e suficient să demonstrezi că poţi, că ştii, că vrei, că ai talent. Totul se blochează. Sau aproape totul. Şi încerci să găseşti portiţe pe care să te strecori. Dragoş Moştenescu este şomer, dar trebuie, evident, să facă oarece pentru a asigura pâinea, şi nu numai, celor trei copii ai săi. După cum se spune prin târg, organizează tot felul de evenimente şi reuşeşte să trăiască. Sitcomurile, gen prin care s-a făcut cunoscut personajul nostru de azi, după cum pare, nu mai prind îndeajuns la public, ca patronii de televiziune să mai aloce suficiente fonduri pentru a le mai produce. Sau banii sunt mai puţini şi sunt drămuiţi altfel. „Da, spune Dragoş Moştenescu, se investesc mai mult bani acuma în emisiunile tv, decât în comedie. Acesta este motivul pentru care eu sunt un veritabil şomer de trei ani, nu pentru că, aşa cum spuneţi, sunt foarte scump. Comedia are şanse mai puţine în ziua de azi să răzbată. Nu spun că nu se mai face deloc, dovadă stau „Tanti Florica”, „Las Fierbinţi”, de la PRO TV, post care mai ţine din punctul ăsta de vedere standardul sus, ce face Bendeac la Antena 1… Sunt chestii care prind, dacă au scenarii bune şi actori buni. Au mai încercat unii care nu sunt profesionişti să facă aşa, câte ceva, în domeniul comediei, dar se vede că nu fac treaba bine. Da, la Prima se mai dau încă reluările cu sitcomurile în care am jucat şi le-am produs. Din încasările de la televiziune, primim şi noi ceva, ca să fie bine pentru toată lumea. Le-am făcut pe casă de producţie proprie – Indigo Film” şi am lucrat în regim de externalizare, cum se face”. Şi, când te gândeşti că Dragoş Moştenescu este la bază, cum ar veni, inginer electronist… Oare i-ar fi fost mai bine azi făcând meseria pentru care s-a pregătit în facultate? Nici nu mai contează. Când în viaţa unui om, intervine microbul pentru ceva, nimic nu mai contează. Şi Moştenescu are microbul actoriei în sânge. Înainte de a trece la alte capitole din viaţa sa, mai trebuie să precizăm faptul că a debutat ca actor de comedie în emisiunea „Chestiunea Zilei”, a jucat în serialul de comedie „La bloc”, a realizat scenariul pentru „Fete cu lipici”, a regizat serialul „Nimeni nu-i perfect”. Dar, din surse sigure, cum ar veni, ştiu că poate să scrie partituri muzicale şi poate cânta foarte bine piesele lui Elton John.

 

Despre familie

Dragoş Moştenescu are soţie şi trei copii acasă. Mici toţi trei. Aşa că, se impunea, după ce au venit pe lume gemenele Ana şi Elena, care acum au 3 ani – Luca, băieţelui lui, are 5 - să facă o casă mai mare, ca să aibă loc cu tot familionul
Dragoş Moştenescu are soţie şi trei copii acasă. Mici toţi trei. Aşa că, se impunea, după ce au venit pe lume gemenele Ana şi Elena, care acum au 3 ani – Luca, băieţelui lui, are 5 – să facă o casă mai mare, ca să aibă loc cu tot familionul

Dragoş Moştenescu are soţie şi trei copii acasă. Mici toţi trei. Aşa că, se impunea, după ce au venit pe lume gemenele Ana şi Elena, care acum au 3 ani – Luca, băieţelui lui, are 5 – să facă o casă mai mare, ca să aibă loc cu tot familionul. „Acum, spune actorul, e pe la mijloc construcţia. Mai avem multe de făcut, dar, cum sunt vremurile astea, nu prea mai avem bănuţi. Dar nu ne plângem. Mergem înainte. Da, aşa e, avem o bonă filipineză la copii. Şi suntem foarte mulţumiţi de ea. Face, de fapt, parte din familie. E o mătuşică, aşa… Merge cu noi şi în concedii, la mare, la turci, la greci, unde ne mai ducem. Să aibă grijă de copii, dar să se mai distreze şi ea, să se simtă bine. N-o punem să facă treabă multă, are grijă de copii, în principal şi pentru copii mai găteşte. Îi oferim casă, masă şi un salariu de 500 de euro. Munceşte cam 10 ore pe zi, full times. Şi noaptea n-o folosesc, se odihneşte şi ea. Are camera ei. A avut şi la fosta vilă, unde am locuit înainte, are şi aici, în casa nouă. Luca, băieţelul meu, iubeşte mult sodăţeii de jucărie şi, chiar înainte de sărbătorile de iarnă, când am fost la Viena, i-am cumpărat o mulţime. Fetiţele sunt mai mici şi le plac păpuşile şi rochiţele. Îmi place Viena şi îmi doresc ca măcar unul dintre copiii mei să studieze acolo”. Dragoş este unul dintre părinţii care nu numai că petrece destul timp cu copiii săi, dar se şi implică foarte mult în creşterea şi educaţia lor, ba chiar şi în joaca lor, unde cântă, dansează, inventează jocuri şi situaţii, se deghizează.

 

Proiecte, în stand by

comedia pe care o făceam eu era una clasică, o comedie de situaţie şi sper să facem la un moment dat iar sitcomul clasic, de televiziune.
Comedia pe care o făceam eu era una clasică, o comedie de situaţie şi sper să facem la un moment dat iar sitcomul clasic, de televiziune.

„Deocamdată, răspunde actorul la întrebarea care ar fi următoarele proiecte de televiziune, nu am niciun proiect. Traversăm perioade grele. Comedia pe care o făceam eu era una clasică, o comedie de situaţie şi sper să facem la un moment dat iar sitcomul clasic, de televiziune. Multă lume a plăcut acest gen şi doreşte să mai vadă şi alte producţii. Dar, deocamdată, stăm în stand by. Din distribuţia care a fost în „La bloc”, Nelu Curcă e acum la teatrul din Ploieşti, ceilalţi au continuat cu PRO TV şi fac treabă foarte bună. Cea mai mare realizare a mea este, de departe, familia, de care sunt şi foarte mândru. Desigur, nu am de ce să mă plâng nici din punct de vedere financiar. E mai greu acum, dar vor veni şi timpuri mai bune”.

 

blank