Life

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi buchetul de flori pentru evenimentul tău

Alegerea unui buchet de flori pentru o nuntă sau o cununie civilă poate fi destul de dificilă. Ca să te asiguri că iei cea mai bună decizie, ar fi bine să ții cont de următoarele elemente:

Tematica și stilul evenimentului

Buchetul de flori trebuie să se potrivească tematicii și stilului evenimentului. Spre exemplu, dacă vorbim de o nuntă rustică sau în stil boho chic, un buchet cu flori de câmp și accesorii naturale poate fi mai mult decât potrivit. Pentru evenimente elegante și sofisticate, un buchet cu flori exotice și detalii luxuriante poate adăuga o notă de rafinament. Pe lângă stilul evenimentului, trebuie să ai în vedere și ținuta ta. Dacă vorbim de o nuntă la care urmează să îmbraci o rochie vaporoasă, cu accente romantice, poți integra un element care se regăsește în ținuta ta și în buchetul de flori – putem vorbi de dantelă, perle, panglici cu sclipici etc.

Paleta de culori a evenimentului

Alege flori în nuanțele celorlalte detalii ale evenimentului. Dacă ai ales un decor în nuanțe pastel, ar fi recomandat ca buchetul să fie în aceleași culori. Există însă și cazuri în care poți opta pentru un buchet în nuanțe contrastante, tocmai pentru a sparge monotonia decorului. Spre exemplu, un buchet garoafe violet intens s-ar potrivi perfect la o nuntă cu un decor în nuanțe de lila. Nu trebuie neapărat să te rezumi la o singură nuanță, ci poți opta și pentru un buchet multicolor, atâta timp cât nuanțele sunt complementare.

Semnificația florilor

Dacă dorești să adaugi un mesaj sau o semnificație specială buchetului, ia în considerare semnificația diferitelor tipuri de flori. De exemplu, trandafirii roșii simbolizează dragostea și pasiunea, în timp ce crinii albi reprezintă puritatea și inocența. Prin alegerea unor flori care au semnificații relevante pentru tine sau pentru evenimentul în sine, poți adăuga un element personal și emoțional care să facă buchetul de flori să fie mai profund și mai memorabil pentru tine și pentru ceilalți participanți la eveniment.

Citește și  Este posibil să te însănătoşeşti doar prin atingere?!

Ia în considerare sezonul și disponibilitatea florilor atunci când faci alegerea. Optează pentru flori de sezon, care sunt proaspete și au un aspect mai natural și autentic. Alege flori care rezistă bine în timpul evenimentului și care pot fi transportate fără probleme, mai ales dacă preferi serviciu de livrare flori Bucuresti și nu ridici personal buchetul dintr-o florărie.

Tu te-ai gândit deja cum va arăta buchetul pentru evenimentul tău?

blank