Life

De ce să aveți grijă de grădina casei voastre

Grădinăritul ne extinde orizonturile, oferindu-ne întotdeauna posibilitatea de a învăța ceva nou. Grădinăritul este scuza perfectă pentru a părăsi lumea virtuală, cel puțin pentru o perioadă. Prin urmare, iată de ce merită să aveți grijă de grădina casei voastre.

Grădinăritul vă oferă posibilitatea să faceți mișcare

Dacă vă place să faceți mișcare, îngrijirea grădinei voastre este ocazia perfectă.Vor fi zile în care vă veți dedica doar udării sau plantării de noi plante. Însă în alte zile vă veți ocupa de compost, veți tăia copacii sau iarba. Aceasta este o formă de exercițiu mascată, care vă ajută corpul să se relaxaze. Faptul de a avea grijă de casă și de grădină, fără excepții, vă permite, într-un fel sau altul, să faceți parte din mediul înconjurător și să simțiți nevoia să vă mișcați cel puțin o dată pe zi.

Grădinăritul este o formă cunoscută de relaxare

Trezirea devreme dimineața, când aerul este încă proaspăt și primele păsări încep să cânte este o posibilitate imensă de relaxare. Atunci când aveți grijă de casă, trebuie, în multe cazuri, să aveți grijă și de grădină, iar această mică responsabilitate vă poate ajuta să generați obiceiuri de viață mai bune. Părăsiți zona voastră de confort și ieșiți în grădină, îngândurați și preocupați. Odată cu trecerea timpului, în mod misterios, starea voastră de spirit se schimbă, simțindu-vă mult mai relaxați, conectați și mai calmi decât atunci când ați început.

Dacă nu v-ați ocupat ocupat niciodată de grădină, nu v-ați ocupat de plante, aveți posibilitatea de a învăța ceva nou

Fiecare grădină are ritmurile sale proprii, în funcție de zona în care se află. Atunci când începeți să vă ocupați de o grădină, aveți șansa de a învăța lucruri noi. Fiecare zi este o provocare prin faptul că trebuie să învățați lucruri noi despre plante, despre modul de irigare, despre îngrijirea solului etc.

Grădinăritul vă permite să intrați în contact cu natura

A trăi într-un oraș este cu siguranță un mod de viață care are multe lucruri pozitive, dar trăind aici vi se poate face dor de natură. A fi în grădină nu înseamnă a fi atenți doar la plante, asta este clar. A fi în grădină înseamnă a asculta sunetul vântului, a privi cerul, a vă lăsa mângâiați de razele soarele, a merge cu picioarele goale, a urmări îndeaproape schimbările anotimpurilor.

Grădinăritul permite o întâlnire cu frumosul

Pe lângă faptul că sunteți în contact cu natura când grădinăriți, puteți să vă lăsați inspirați de frumusețea florilor și scrie povești minunate și, de ce nu, poezii.

Grădinăritul vă oferă posibilitatea de a vă deconecta de lumea virtuală

Câți dintre noi petrecem ore întregi lucrând la computer sau ne uităm la telefoanele noastre fără să avem un singur moment de deconectare de lumea virtuală? Studiem, lucrăm, vorbim cu prietenii noștri, aflăm despre lucrurile care se întâmplă în lume (bune și rele). Totul prin intermediul telefoanelor noastre mobile și computere. Lăsând totul în interiorul casei și pornind în aventura descoperirii grădinii și a micilor sale minuni este o opțiune necesară și, în cele din urmă, într-adevăr sănătoasă.

Grădinăritul este o formă de meditație care vă permite să lucrați cu voi înșivă

Ceva ciudat se întâmplă cu privire la plante. Sunteți cu foarfecele în mână, retușând trandafirii sau dați drumul la mașina de tuns iarba și vă dați seama, în mod miraculos, de zgomotul din mintea voastră. Sau de un gând recurent. Sau de o obsesie. Sau de un gând trist. Și este timpul să curățați grădina. Veți face plantele și mai frumoase. Grădina vă curăță în tăcere. Și atunci veți înțelege că, îngrijind grădina, vă curățați mintea. Ambele lucruri, absolut importante.

Grădinăritul favorizează creativitatea

Grădinăritul, cum am spus mai înainte, este o activitate magică. Din nou, curățați frunzele din grădină sau udați grădina și brusc în minte apare o idee și scrieți o poezie. Sau apare soluția unei probleme. Sau apare dorința de a scrie cuiva de departe. Sau apare dorința de a asculta o melodie anume. Sau vă dați seama ce trebuie să faceți în viitor. Contactul cu natura și faptul de a fi atenți la ceva „secundar” (grădina), generează un nivel de relaxare atât de mare în voi înșivă, încât această stare nu poate fi decât de bun augur.

Așadar, nu ezitați să vă ocupați de grădină ori de câte ori aveți ocazia. De asemenea, nu uitați nici de curte. Citiți sfaturi despre amenajarea curților pentru a ști cum să procedați. Nu ignorați nici aspectele legate de iluminarea curții, întrucât corpurile de iluminat de exterior potrivite pot da un farmec aparte curții și grădinei. Spor la treabă!