Life

De ce este bine să ai flori naturale în casă

Schimbă aspectul casei tale și încarcă-te cu multă energie alegând câteva flori naturale pentru casa ta. În cele ce urmează îți vom spune de ce este bine să ai astfel de flori în casă.

Florile naturale schimbă starea de spirit

Fie că le-ai cumpărat singură, fie că le-ai primit cadou, plasarea florilor într-un loc vizibil, ajută automat la schimbarea stării de spirit. Vei fi mai fericită, mai empatică, mai plină de căldură, deoarece transmit o energie foarte bună, crescând nivelul de entuziasm și chiar cheful de lucru.

Potrivit unui experiment realizat la Universitatea din Massachusetts, s-a ajuns la concluzia că oamenii care și-au pus flori naturale în casă au devenit mai optimiști decât cei care nu au făcut acest lucru.

În spațiile în care există flori naturale miroasă mai frumos

Orice floare are o aromă naturală caracteristică, așa că, de exemplu, dacă locuiești într-un apartament care stă închis mai multe ore pe zi (orele în care lucrezi) este firesc ca aroma florilor naturale să fie concentrată, iar când te întorci acasă să se simtă imediat. De fapt, se spune că parfumul natural al florilor este mai concentrat și mai puternic decât cel al oricărei lumânări sau arome artificiale. Nu este întâmplător că toate parfumurile pe care le folosim zilnic au note și esențe care provin din flori.

Mediul tău va deveni mult mai liniștit

Chiar dacă nu crezi, florile naturale ajută la absorbția sunetelor care vin din exterior, asta datorită unor componente care permit ca frecvențele din jurul casei tale să fie capturate de plante și flori. Desigur, asta nu înseamnă că punerea de flori în casa va împiedica pătrunderea sunetelor în casă, dar acest lucru poate ajuta la reducerea lor. Așadar, dacă dorești ca spațiul tău să devină un pic mai silențios și mai liniștit, atunci poți pune niște flori naturale în spațiul tău de lucru, cum ar fi în birou, de exemplu, pentru a te concentra mai bine asupra activității.

Te ajută să te bucuri de un aer mai curat

Dacă ai flori și plante naturale în casă, poți respira un aer mult mai pur decât oamenii care nu au. De ce se întâmplă asta? Deoarece unul dintre procesele naturale pe care plantele și florile le fac este cel al fotosintezei, aerul pe care îl respiri devenind mult mai pur. Un sfat bun de care ai putea ține cont este să ai plante și flori, asta pentru că plantele fac acest proces în timpul dimineților, astfel încât atunci când te trezești poți respira aer curat. Unele flori fac procesul fotosintetic în timpul nopții, astfel te vei bucura 24 de ore pe zi de aer de înaltă calitate în casă. Plămânii tăi îți vor mulțumi pentru asta!

Florile îmbunătățesc căile respiratorii

Florile și plantele naturale, în general, contribuie la creșterea nivelului de umiditate în orice tip de mediu, pentru că trag apa la rădăcini și, treptat, o răspândesc în atmosferă prin procesele naturale pe care le efectuează în orice moment. Mediul umed este benefic pentru gât, plămâni și chiar pielea, contribuind la hidratarea lor. Calitatea sănătății tale se va îmbunătăți în scurt timp.

Ți-ai dat seama de ce ar trebui să alegi flori naturale pentru casa ta?

Ți-am dezvăluit aceste cinci beneficii, dar unul dintre cele mai importante este că acestea dau oricărui spațiu luminozitate și viață. Nu se poate să nu îți placă un aranjament de flori naturale. Nu se poate să nu îți atragă atenția ghivecele de flori care înfrumusețează orice spațiu din casă. Așadar, nu mai ezita, cumpără flori naturale pentru casa ta. De asemenea, cumpără-ți și niște ghivece în care să-ți plantezi niște plante deosebite.

Încarcă-te cu energie pozitivă datorită florilor și plantelor, dar și datorită unor bețe de bambus pe care le poți cumpăra și folosi pentru a crea elemente decorative unice pentru casa ta. Spor la aducerea de prosperitate și energie în viață și în casă!