Life, Stiri

De ce e bine să mergi la mare?

Vacanţa la mare înseamnă, în primul rând, bălăceală şi plajă, dar nu numai. Poţi profita de această escapadă şi pentru a te bucura din plin de beneficiile terapeutice ale mării şi soarelui pentru sănătate şi frumuseţe. Iată care sunt acestea.

plaja_33_ddd94d5584

Băile în apa marină fortifică şi protejează organismul şi au efecte benefice asupra tonusului muscular şi a sănătăţii sistemului nervos.

Apa de mare este considerată o “porţie de sănătate” datorită sărurilor minerale din compoziţie ce acţionează asupra organismului, intensificând metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului şi fosforului.

De exemplu, o activitate aparent banală, cum este mersul cu picioarele goale prin nisipul de pe plajă, previne şi tratează platfusul. De asemenea, aerosolii marini îmbunătăţesc problemele respiratorii.

Lumina întăreşte imunitatea

Vara eşti mai bine dispus şi mai plin de viaţă. Fiindcă umorul, vitalitatea, energia şi sănătatea depind şi de cantitatea de lumină pe care o primeşti. Climatul marin este recunoscut pentru proprietăţile sale de regenerare, stimulare a metabolismului şi întărire a imunităţii.

Doar 15 minute de expunere la soare sunt suficiente pentru a lua echivalentul a 1.000 U.I. de vitamina D, numită şi “vitamina soarelui”, ce ajută la fixarea calciului în oase, la prevenirea depresiei, osteoporozei, rahitismului şi stimularea secreţiei de serotonină. Serotonina, denumită şi “hormonul fericirii”, ajută la menţinerea unei stări de bine şi combate stresul.

Băile de soare te pot vindeca

Tratează pielea afectată de acnee şi eczeme, datorită acţiunii cicatrizante, antiinflamatoare şi antiseptice.

Ajută la vindecarea psoriazisului – în urma unui studiu în care subiecţii au urmat o terapie cu baie de soare timp de patru săptămâni, în 84% din cazuri simptomele bolii au dispărut într-o proporţie mare.

Îmbunătăţesc calitatea somnului – în momentul în care lumina naturală intră în contact cu ochii, nervul optic trimite un mesaj glandei care produce melatonina, hormonul necesar inducerii somnolenţei, şi comandă oprirea secreţiei acestei substanţe până la apusul soarelui. Astfel, expunerea la razele UV în timpul zilei creşte producţia de melatonină noaptea, asigurând un somn bun.

Sunt benefice şi pentru boala Alzheimer – cercetările au arătat că razele solare cresc eficienţa somnului şi scad agitaţia din timpul nopţii a celor ce suferă de această boală.

blank