Mi-am pierdut primul dinte în vremea facultății. Pe vremea aceea nu aveam neapărat probleme cu dantura, dar din cauza unui tratament dentar precar, mi s-a infectat un molar pe care îl tratasem cu câțiva ani în urmă și a trebuit să îl scot de tot.

 

Pe cel de-al doilea și al treilea dinte i-am pierdut după prima naștere. Fusese o sarcină toxică, în care nu am putut să mă hrănesc cu mai nimic și din cauza aceasta corpul meu a dus lipsă de nutrienții necesari.

 

Apoi, am mai pierdut un dinte în timpul alăptării. Întotdeauna mi-am spus că dacă voi avea vreodată un copil, îl voi alăpta cât mai mult atât pentru a-i oferi cel mai bun aliment de care poate avea parte un bebeluș, cât și pentru a consolida relația noastră de mamă – prunc. Și am făcut întocmai, numai că alăptatul, în cazul meu, ca orice altă bucurie a venit cu un preț și a trebuit să-mi mai iau la revedere de la încă un dinte.

 

A urmat apoi cea de-a doua sarcină, care deși nu a fost la fel de dificilă ca prima, și-a lăsat amprenta asupra mea și mai ales asupra danturii mele. Am pierdut încă un dinte în cele nouă luni în care am crescut în pântecele meu o mică comoară, iar problemele legate de dantură au început să se înrăutățească deoarece, cu cinci dinți naturali lipsă, astuparea golurilor nu mai este doar o problemă estetică, ci și de sănătate.

 

Cu o dantură incompletă nu numai că ajunsesem să-mi fie rușine să ies în lume, dar nici nu mai puteam consuma alimentele preferate deoarece mușcăturile și mestecatul deveniseră un coșmar. În plus, fără dinți, parcă și fizionomia ți se schimbă și astfel, peste noapte, ajungi să nu te mai recunoști când te uiți în oglindă.

 

De aceea, am așteptat să aduc pe lume și cel de-al doilea copil și imediat ce mi-am revenit după naștere, mi-am făcut o programare la un cabinet stomatologic din Brașov, orașul unde locuiesc. Este vorba de Dental West pe care l-am ales atât pentru locația accesibilă, cât și pentru profesionalismul medicilor săi care i-au creat o reputație foarte bună.

 

Implanturile dentare sunt cel mai sigur mod de a-ți recăpăta zâmbetul

 

Când am ajuns în cabinetul stomatologic, nu știam deloc la ce să mă aștept. Mă temeam doar să nu mi se spună că am așteptat prea mult și acum e prea târziu să se mai poată face ceva pentru dantura mea. Dar nu a fost cazul.

 

Medicul stomatolog care m-a consultat mi-a ascultat mai întâi povestea, m-a examinat și apoi, mi-a spus că dacă și analizele vor ieși bine, cel mai potrivit ar fi să optez pentru câteva implanturi dentare.

 

Când vine vorba de dinți, un implant dentar Brașov, ca și în București sau oricare alt oraș al țării, presupune o investiție destul de mare în comparație cu o proteză dentară. Dar avantajele unui astfel de tratament sunt net superioare celor oferite pe care le poate oferi o proteză dentară.

 

În primul rând, în ceea ce privește aspectul, un implant dentar și o coroană realizată bine nu diferă cu nimic de un dinte natural. În al doilea rând, implantul este fix și astfel se simte și se comportă exact ca un dinte oarecare. Dacă la proteze trebuie să te gândești ce alimente poți să consumi și ce alimente nu, la implanturi dentare nu este cazul.

 

De aceea, am ales să investesc în mine și în propria sănătate și să aleg implanturile propuse de medicul stomatolog care m-a consultat. Inserarea lor a fost o procedură foarte ușoară, desfășurată sub anestezie, dar complet nedureroasă. De asemenea, chiar dacă am pierdut în total cinci dinți, în cele din urmă am avut nevoie de doar patru implanturi deoarece, în anumite cazuri, dacă este vorba de doi dinți unul lângă altul, pe un implant dentar pot fi montate două coroane, așa cum a fost și în cazul meu.

 

Acum, au trecut deja șase luni de la inserarea implanturilor și mă pregătesc pentru descoperirea lor și montarea coroanelor dentare. Tratamentul a fost un adevărat succes și abia aștept să mă privesc din nou în oglindă și să-mi recunosc zâmbetul de odinioară.