Ultima Ora

Dan Voinea, fără mustrări de conştiinţă

Generalul Dan Voinea este cel care a instrumentat, pentru anumite perioade de timp, două dintre cele mai importante cazuri post-decembriste: „Mineriada 13-15 iunie 1990” și cel al „Revoluției din dececembrie 1989”.

media-142696978524252200

Fostul procuror militar Dan Voinea a declarat, la B1 TV, că nu are mustrări de conştiinţă că Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost condamnaţi la moarte:

„Pentru un dictator, indiferent de care dictator e, de stânga, de dreapta, pe talerele astea ale justiției n-ai altă pedeapsă, decât pedeapsa capitală, deci mie mi s-a părut că acestă pedeapsă este potrivită pentru toate crimele care s-au comis în cei 25 de ani de comunism”.

Dan Voinea a mai spus că a fost un proces echitabil şi că verdictul l-au stabilit alţii : „Condamnarea la moarte a lui Ceaușescu s-a stabilit în clădirea Ministerului Apărării Naționale, în cabinetul generalului Stănculescu, de către Ion Iliescu, generalul Stănculescu , Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Ion Bârlădeanu, Silviu Brucan. A fost sacrificat de către comuniști pentru comunism” .

blank