Astăzi se judecă un nou termen în dosarul “Telepatia”

 voiculescu

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a ajuns, în această dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde se judecă un nou termen în dosarul “Telepatia”. Dan Voiculescu nu a dorit să facă declaraţii.

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) va fi judecat de un nou complet de magistraţi, format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea. Aceştia au promovat de curând la Curtea de Apel Bucureşti de la Tribunalul Bucureşti.

Iniţial, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ICA era format din Florică Duţă şi Stan Mustaţă. Ultimul a fost arestat pentru corupţie şi înlocuit de judecătoarea Luminiţa Cristiu-Ninu, însă şi aceasta din urmă a fost înlocuită de judecătoarea Carmen Constanţa Balaci. Ulterior, Florică Duţă s-a pensionat.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.