NATO
International

Cutremur la vârful NATO! Au anunţat chiar acum: Cea mai puternică armată din Europa…

Ucraina a cerut din nou să fie parte din Alianța Nord Atlantică (NATO), precizând că, după terminarea războiului, țara va avea una dintre cele mai puternice armate din lume.

Ucraina cere din nou să fie în NATO! Vestea venită de la Kiev: Avem una dintre cele mai puternice armate din lume

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, este de părere că Alianța Nord Atlantică (NATO) ar trebui să includă Ucraina în cadrul său, după război, deoarece țara condusă de Volodimir Zelenski va avea atunci una dintre cele mai puternice armate din lume.

De asemenea, oficialul ucrainean a mai spus că viitorul securității euroatlantice se decide în aceste momente pe câmpul de luptă.

„Viitorul securității euroatlantice se decide acum pe câmpul de luptă din Ucraina. După război, țara noastră va avea una dintre cele mai puternice armate din lume, cea mai puternică armată din Europa, dacă luăm în considerare experiența de luptă, starea morală și psihologică, echipamentul militar.

Ar fi neînțelept din partea NATO dacă nu ar include un astfel de contributor puternic la securitate”, a fost declarația ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Frontiera de est a Ucrainei, o frontieră a spațiului euroatlantic

Presa internațională mai scrie că ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba a declarat că frontiera de est a Ucrainei este deja o frontieră de est a spațiului euroatlantic.

„Aderarea la NATO va fi doar o recunoaștere legală a acestui fapt. Și se va întâmpla, nu am nicio îndoială”, a subliniat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Motivul pentru care durează atât de mult pentru ca Ucraina să adere la Alianța Nord Atlantică

După ce Rusia a anexat patru regiuni ale Ucrainei în septembrie, în contextul invaziei sale continue în această țară din estul Europei, Ucraina a anunțat că a semnat o cerere accelerată de aderare la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Cu toate acestea, la 29 noiembrie, părea puțin probabil ca Ucraina să primească sprijinul de care are nevoie pentru a adera rapid la NATO.

În acea zi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reafirmat angajamentul alianței de a sprijini Ucraina și de a o face membră într-o bună zi, dar a avut grijă să precizeze că NATO „nu este parte la război”.

Aderarea la NATO ar oferi Ucrainei un nou nivel de securitate care ar putea descuraja Rusia să lanseze invazii ulterioare în viitor. Cu toate acestea, dacă Ucraina ar adera în mod oficial la NATO pe fondul invaziei în curs de desfășurare a Rusiei, aceasta ar putea duce la escaladarea războiului în două moduri, spun Benjamin Zyla și Errol Mendes.

Calitatea de membru al alianței implică responsabilitatea de a adera la articolele acordului NATO, inclusiv „Articolul 5 – Apărarea colectivă”, care prevede că un atac asupra unui membru este considerat un atac împotriva tuturor membrilor. NATO a invocat articolul 5 pentru prima dată în istoria sa după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 împotriva Statelor Unite.

Deși articolul 5 nu este invocat în mod automat atunci când un membru al Alianței este atacat – membrii trebuie să se reunească pentru a decide cum să răspundă – Zyla a fost de acord că, dacă Ucraina ar deveni membru NATO în timp ce este implicată într-un război cu Rusia, NATO și membrii săi ar fi probabil atrași direct în conflict, scrie CTV News.

blank