Life

Cum se prepară corect și care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este recunoscut pentru multiplele sale calități și de-a lungul timpului a câștigat în popularitate.

Acum, oamenii îl consumă de fiecare dată cînd vor să trateze anumite dureri, sau să scape de migrene, de infecții al căilor respiratorii și chiar de grăsime. Pe lângă acest aspect, ghimbirul este o sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) și poate fi consumat sub diferite forme: în supe, ceaiuri, murat, zaharisit, etc.

Reţeta ceaiului de ghimbir

Ingrediente:
4 până la 6 felii subţiri de ghimbir crud
1½ la 2 căni de apă filtrată
Un pic de suc de lămâie
1 la 2 linguri de miere crudă

Cum se prepară corect ceaiul de ghimbir

Se spală și se curăță o rădăcină de ghimbir, apoi se taie în felii subţiri. Se pune apa la fiert iar apoi, cînd a dat în clocot se adaugă ghimbirul. Se acoperă vasul şi se lasă 10 minute, apoi se strecoară și se adaugă sucul de lămâie, iar când se mai răceşte mierea.
Este foarte important ca rădăcina de ghimbir să fie pusă după se apa a dat în clocot și focul de sub vas a fost stins.
Beneficiile ceaiului de ghimbir:

– Reduce inflamatiile articulare
– Proprietăţi anticancer
– Arde grăsimea
– Ameliorează migrenele
– Îmbunătăţeşte circulaţia
– Întăreşte imunitatea
– Leac pentru stomac
– Lupta cu infecţiile respiratorii

blank