Life, Stiri

Cum să te speli pe cap invers

Metoda revoluţionară face furori în străinătate!

 spala cap

Vrei un păr frumos şi mătăsos şi nu înţelegi de ce niciun tratament nu funcţionează prea bine? Poate pentru că te speli greşit pe cap. O nouă metodă revoluţionară de spălare a părului face furori în străinătate. Vezi cum să te speli pe cap invers.

Tehnica din spatele acestei metode aparent surprizător de eficiente este ordinea în care aplici produsele de curăţare a scalpului şi părului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când ne spălăm pe cap, aplicăm şamponul şi balsamul de păr în ordinea greşită.

De fapt, cel mai bine este să aplicăm mai întâi balsamul de păr pe fire şi mai puţin la rădăcină. Aplicarea se face pe părul bine clătit cu apă în prealabil. Se lasă să acţioneze, eventual se masează balsamul de păr pe scalp şi firele lungi. Apoi se clăteşte bine şi se aplică şamponul obşnuit, cel mult de două ori, după care se clăteşte părul bine cu apă călduţă.

Faptul că speli părul după ce ai lăsat basamul să acţioneze te scuteşte de senzaţia de păr îmbâcsit, de firele unsuroase la rădăcină şi de aspectul turtit şi lipsit de viaţă al podoabei capilare peste zi.

Dacă te speli pe cap invers, balsamul are cum să acţioneze asupra firelor de păr, fără să încarce părul excesiv, deoarece este urmat de şamponare viguroasă.