Machiajul de pe plajă e diferit faţă de orice alt tip de machiaj. Iar asta deoarece trebuie să fie cât mai discret, să-ţi dea un look natural, şi, în acelaşi timp, să nu îţi afecteze pielea.

Pe plajă nu e indicat să te machiezi strident. De fapt, nu prea ar fi bine să te machiezi deloc deoarece fardurile, în contact cu soarele, îşi descompun molecula şi pot da arsuri, reacţii alergice. Dacă totuşi nu poţi apărea oricum la malul mării şi ai nevoie de câteva ajustări, make-up artistul Cristina Vasilache îţi spune ce e de făcut.

Protejează-ți pielea. Înaintea oricărui produs de make-up, aplică un strat generos de cremă cu factor de protecție. Așteaptă cel puțin 20 de minute să fie absorbită de piele. Ideal pentru pielea ta ar fi ca factorul de protecţie să fie cel mai ridicat (50).

Ten fără cusur. Pe vreme extrem de caldă, orice produs cremos sau gras, cum ar fi fondul de ten sau anticearcănul, se va scurge aproape instantaneu. Totuși, dacă nu poți fără, încearcă să amesteci puțină cremă cu protecție solară cu fondul tău de ten și să aplici amestecul pe piele. Dacă ai nevoie de un produs cu putere mare de acoperire, încearcă un baton corector și puțină pudră pe zona respectivă. În comerţ există creme de protecţie cu pigment, care ţin loc de fond de ten. Indiferent ce ai folosi, la sfârşit aplică un strat de pudră pentru fixare, care va da un aspect catifelat tenului şi va elimina luciul feţei.

Evitați retușurile pe plajă! Aplică machiajul înainte de a ieși din casă și, ce se șterge, se șterge. Plaja nu este locul potrivit pentru retușuri. Dacă ai transpirat sau crezi că este vreo problemă cu machiajul tau, tamponează-ți fața cu un șervețel absorbant, mai spune Cristina Vasilache.

În materie de cosmetice mai trebuie să foloseşti deodorantul antiperspirant, ca să opreşti transpiraţia şi să miroşi frumos. Asta deoarece parfumurile nu sunt recomandate la plajă. Ca şi fardurile, parfumurile au molecule fotosensibilizante care accentuează arsura pe locul în care au fost aplicate.

Ce să alegi dintre produsele de make-up

Mascara: Dintre toate produsele de machiaj pe care le folosești, rimelul este cel care se observă cel mai puțin, dar care face diferența. Trebuie să ai, însă, grijă să folosești o mascara care să fie waterproof. Nu vrei să observe nimeni micul tău secret!

Balsam de buze: Când ești în căutarea rujului tău de plajă, amintește-ți că cea mai importantă este textura: rujurile mate vor da un aspect încărcat în timp ce luciul de buze ar putea deveni prea lipicios. Un balsam de buze colorat, cu factor de protecţie, este cea mai bună alegere pentru machiajul pe plajă.

Lacul de unghii: Pe plajă, cu cât oja este mai strălucitoare, cu atât mai bine. Acum este momentul să încerci portocaliul, turcoazul sau verdele crud care poate nu ar fi mers la serviciu. Asortează lacul de unghii cu costumul de baie sau cu eşarfa. Nu uita, însă, să aplici și un strat de lac de protecție pentru ca manichiura ta să fie protejată de razele UV.